Matěj Hejda
4. května 2016 • 15:40

Kanadský talent: Brankář jako Mrázek vám bude na MS hodně chybět

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S českým brankářem Petrem Mrázkem se dobře zná ze společného působení v juniorském celku Ottawa 67´s. Talentovaný kanadský obránce Cody Ceci s ním dva roky seděl v jedné kabině. V posledních sezonách však proti němu nastupuje už v NHL, kde ze vzájemných soubojů zatím většinou odchází jako poražený. „Vůbec se mi na něj nedaří. Ušel ohromný kus cesty, brzy bude patřit k absolutní špičce NHL,“ vysekl Mrázkovi poklonu bek, jenž v úterním utkání nastoupil v dresu Kanady proti českému výběru.



Co říkáte na výkony vašeho bývalého spoluhráče Petra Mrázka ?
"Chytá neskutečně. V této sezoně odehrál většinu utkání za Detroit a bude se jenom zlepšovat. Překvapuje mě, že takový brankář tady s vámi teď není. Trenéři o něj neměli zájem? S ním by český tým byl určitě ještě silnější, bude vám chybět."  

Omluvil se, jelikož nemá v Detroitu podepsanou smlouvu. 
"Aha, to jsem si neuvědomil. Pak naprosto chápu, že tu není."

Jak vzpomínáte na společné působení v juniorském týmu Ottawa 67?
"Už tam byl Petr neskutečný. Naprosto dominantní brankář, který nás držel každé utkání. Navíc je to skvělý kluk. Bydlel s Adamem Sedlákem (český obránce), takže jsme v kabině měli takovou českou spojku. Pořád si ze všeho dělali legraci. Češi jsou asi hodně vtipní kluci."

Více o mistrovství světa v Rusku čtěte ZDE>>>

Jste stále v kontaktu? 
"Občas si napíšeme. Když Detroit hraje s Ottawou, tak se sejdeme. Je hezké zůstat v kontaktu s hráči, s kterými jste strávil část kariéry."

Teď jste součástí kanadského výběru. Překvapila vás nominace? 
"Trochu jo. Na druhou stranu na světový šampionát vždy jezdí hodně mladý výběr, takže tam nějaká šance byla. Celá naše obrana má neskutečně nízký věkový průměr. Bude to pro nás skvělá zkušenost a další krok v kariéře."

Hvězdný Perry: Bereme jen zlato, taková je Kanada
Video se připravuje ...

Vy jste rodák z Ottawy, za juniorský celek jste hrál v Ottawě a i teď v NHL hrajete za místní Senators. To se asi moc často nevidí.
"Neskutečná klika. Většina kluků hrají v juniorce daleko od domova, pak je draftuje tým na druhé straně kontinentu. Já to měl o dost lehčí. Rodinu i kamarády jsem měl stále nablízku. To klukovi v tomhle věku ohromně pomůže. Navíc jsem Ottawě pochopitelně vždycky fandil, takže být draftovaný Senators, byl jeden z nejúžasnějších pocitů mého života. Zatím si na štěstí ve své kariéře rozhodně nemůžu stěžovat."

Zlato je asi pro Kanadu asi jasný cíl?
"Bez debat. Nemůžeme si klást jiné cíle. Na druhou stranu všichni na turnaj jezdí s nejvyšším cílem. Předpokládám, že váš tým má stejné ambice. Jinak to ani nejde. Takový turnaj chce každý vyhrát. Moc se na to těším."

Teď vám navíc přijel hvězdný útočník Corey Perry.
"Máme neskutečně mladý tým, i proto pro nás Perry bude velkou posilou. Ve své kariéře vyhrál téměř všechno, navíc je to jeden z nejlepších střelců na světě. Pro gól udělá cokoliv. Moc se těšíme, co předvede na ledě." 

Zaregistrujte se do Fantasy k MS v hokeji ZDE>>> 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud