iSport.cz
12. května 2016 • 21:30

Válka na Slovensku! Lašák se pustil do trenéra: Už toho mám plné zuby

Autor: iSport.cz, Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atmosféra kolem slovenského týmu na mistrovství světa houstne a tlak na trenéra Zdeno Cígera sílí! Jeho svěřenci po úvodních dvou výhrách vyhořeli s Německem a Běloruskem a výrazně snížili svoje šance na postup do čtvrtfinále. Teď se navíc do Cígera pustil dlouholetý reprezentační brankář Ján Lašák. „Do prdele, když jsem trenér, tak si stojím za tím, co vyberu,“ uvedl na Facebooku na adresu slovenského kouče.



Čerstvého vítěze české extraligy s Libercem vytočila Cígerova slova po středečním zpackaném utkání s Běloruskem. Šestačtyřicetiletý kouč si totiž vůbec nebral servítky a hráče v médiích zkritizoval. Na veřejnost okomentoval konflikty na střídačce, které se odehrály v průběhu třetího dějství utkání s Běloruskem. Slováci v něm vedli dokonce 2:0 po dvou třetinách a nakonec opouštěli led jako spráskaní psi s prohrou 2:4.

"Byly tam konflikty. Třetí třetina byla ve znamení nějakých malých hádek, které do týmu nepatří. Takové věci se v těžkých chvílích nevyplácí, což se i potvrdilo. Tým musí fungovat pospolu jako tým až do závěrečné sekundy. Chlapci si v tom musí udělat pořádek," uvedl kouč.

Cígerova slova mistra světa z Göteborgu Jána Lašáka rozpálila do běla.  Ten na Facebooku zveřejnil svůj názor na celou situaci kolem mladého slovenského výběru.

„Už toho mám plné zuby,“ nebral si servítky vítěz extraligy s Bílými Tygry. „Takže: hráči špatně, mladý tým, hádají se …Do prdele, když jsem trenér, tak si stojím za tím, co vyberu. Když se prohraje, tak neřeknu, že oni zahráli špatně, ale MY!,“ pustil se do bývalého útočníka s bohatými zkušenostmi z NHL, jenž řídí slovenskou lavičku.

VIDEO: Podívejte se na zpackané utkání Slovenska s Běloruskem


Lašák zkritizoval i slovenské fanoušky. „Už nechci číst, žádné negativní názory. Kluci se snaží! Kdo je kritizuje, tak tomu nerozumí,“ napsal slovenský brankář.

Slováci sice i přes porážky drží ve skupině B průběžnou čtvrtou příčku, jenže s konkurenty na hraně postupu prohráli a ve zbývajících utkáních ve skupině se představí proti Kanadě, Finsku a USA. Za současného rozpoložení se postup se zdá, že slovenské vyhlídky na postup nevypadají příliš růžově.

VÍCE O MISTROVSTVÍ SVĚTA V RUSKU ČTĚTE ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud