19. května 2016 • 18:35

Vůjtek končí s trénováním, na SP už nepojede: Nechám to na mladých

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč české hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek končí trenérskou kariéru a na zářijovém Světovém poháru v Torontu již u národního týmu v žádné roli nebude. Oznámil to po dnešním vyřazení českých hokejistů ve čtvrtfinále mistrovství světa v Moskvě se Spojenými státy americkými. U hokeje ale devětašedesátiletý Vůjtek zůstane v extraligových Vítkovicích, i když přesnou pozici zatím neprozradil.



"Je to definitivní konec. Jedině kdybych udělal někde záskok na čtrnáct dnů," řekl Vůjtek novinářům. Loni byl vybrán k národnímu týmu jako nástupce Vladimíra Růžičky a uzavřel roční smlouvu. Už letos v lednu svaz rozhodl, že od příští sezony ho nahradí současný asistent Josef Jandač .

V minulých dnech a týdnech Jandač i prezident hokejového svazu Tomáš Král několikrát uvedli, že by uvítali, kdyby měl Vůjtek zájem v jakékoliv funkci u týmu zůstat. Vůjtek však dnes prohlásil, že to neplánuje. "Není to pro mě téma. Prostě už jsem ukončil kariéru a nebudu se do toho těm mladým progresivním trenérům už plést. Jsem už takto rozhodnutý delší dobu, v podstatě od Vánoc," uvedl Vůjtek

Před nástupem na lavičku české reprezentace vedl čtyři roky Slovensko, s kterým v roce 2012 získal na světovém šampionátu stříbro. "Chtěl jsem skončit už minulý rok. Kdyby nepřišel problém u Vládi Růžičky, tak jsem už skončil," řekl Vůjtek.

Kdybych nároďák nevzal, vyčítal bych si to, přiznal Vůjtek

"Vzal jsem to z toho důvodu, že jsem nikdy u národního mužstva nebyl a pak bych si to vyčítal, že jsem to nevzal. Proto jsem si taky vzal o asistenta víc a vzal jsem si ty kluky, abych na to nebyl sám. Na to jsem se už necítil," uvedl kouč, který měl asistenty Jandače, Jiřího Kalouse a Jaroslava Špačka . "Myslím si, že naše spolupráce byla velice dobrá a neměla jediný zádrhel. Našli jsme i určitý způsob hry, který tomu mužstvu vyhovoval a který jsme tady předváděli."

Bývalý kouč Vítkovic, Zlína, Třince, Jaroslavle, Kazaně či Dynama Moskva na podobný úspěch jako před čtyřmi roky se Slovenskem nedosáhl. "Musím říct, že jsem byl na mužstvo celkově hrdý. Samozřejmě je trošku kaňka, že jsme nepostoupili dál, ale pracovalo skutečně skvěle. Vůbec celý ten tým i realizační měl s mužstvem symbiózu a všichni jsme šli za svým cílem. Ve sportu už je to tak, že ne vždycky se to povede," řekl Vůjtek.

Nyní se bude víc věnovat svým koníčkům, ale také pomáhat mateřským Vítkovicím. "Bude to zahrádka a tenis. Taky neříkám, že nezůstanu u hokeje. Jsem Vítkovičák, asi ve Vítkovicích budu něco dělat. Nevím, jak to nazvat, mám tam nějakou nabídku. Není to pozice na střídačce. A až jednou budu bez hokeje úplně, tak se na něj stejně budu chodit dívat, dokud to půjde," dodal bývalý útočník.

Vše o světovém šampionátu v Rusku čtěte ZDE>>>

Experti po vyřazení: Odcházíme se vztyčenou hlavou
Video se připravuje ...

Radim Rulík o gólu USA na 1:1: Přímočará akce, ale ofsajd podráždí
Video se připravuje ...

Martin Ručinský o trestném střílení Tomáše Zohorny: Provedl to vynikajícím způsobem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud