23. dubna 2013 • 15:59

Straka se omluvil Hadamczikovi: Jsem vyšťavený, už bych to nedal

Autor: iSport.cz, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec nadějí. Národní tým se bude muset na mistrovství světa obejít bez Martina Straky, plzeňského hrdiny, který se během odpoledne omluvil kouči Aloisu Hadamczikovi. "Bylo to v poslední době hrozně náročný, už bych to nedal," prohlásil po náročné sezoně završené extraligovým triumfem.



"Jsem fyzicky utahaný. Už bych to nedal. Navíc máme v klubu spoustu práce, to je další věc," řekl Straka serveru iSport.cz. Ale přiznává, že o reprezentaci uvažoval, měl dilema. Ale nakonec řekl NE.

"Jsem vyšťavený. To bych musel mít v hlavě, že bych chtěl ject. A to v hlavě nemám. To tedy nemá cenu... Kdybych chtěl reprezentovat, musel bych to cítit. Ale teď to ve mně není," říkal Straka do telefonu.

Mužstvu každopádně bude držet palce na dálku. "Chtěl jsem mu pomoct, stejně jako Lojzovi (Hadamczikovi). Ale prostě to bylo v poslední době hrozně náročný, už bych to nedal... Nejde takhle rychle zase přepnout do toho stoprocentního soustředění poté, co to ze mě po tom titulu spadlo. Potřebuju si odpočinout," vysvětluje olympijský šampion z Nagana a mistr světa z Vídně z roku 2005.

Omluva plzeňského veterána plány kouče Hadamczika však nenaruší. "Místo Straky nebudu nikoho povolávat. Kádr, co tady je, zůstane. Uvidíme, které hráče z NHL budeme mít," prohlásil reprezentační trenér.

Straka teď prožívá dny plné oslav. I u nich chce být. "Samozřejmě bych to kvůli šampionátu nějak zařídil jinak, ale jak jsem říkal, v hlavě už bych to nedal..." Mužstvu každopádně bude přát a mačkat palce u televize... "Je mi to líto, ale prostě to nejde...," říká plzeňský srdcař.

Martin Straka se chlubí svou medailí pro vítěze extraligy. Kvůli únavě však o cenný kov na MS už bojovat nebude...
Martin Straka se chlubí svou medailí pro vítěze extraligy. Kvůli únavě však o cenný kov na MS už bojovat nebude...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud