20. dubna 2012 • 18:38

Hadamczik o finále: Vítězové jsou oba, Pardubice i Brno

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyvrcholení hokejové extraligy v podobě souboje Pardubic a Brna pozorně sledovali také reprezentační kouč Alois Hadamczik a svazový šéftrenér Slavomír Lener. Oběma se líbila atmosféra, v níž se finále odehrálo, a ocenili výkony obou soupeřů.



"Myslím si, že jsou tam vítězové oba. Mistrem ligy jsou Pardubice, ale Kometa předváděla také velmi dobré výkony," řekl ČTK Hadamczik v Bratislavě, kde jeho tým nastoupil k zápasu Euro Hockey Challenge proti Slovensku.

K vidění byla podle něho velmi dobrá finálová série. "Potkala se dvě velká hokejová města, chodili lidi, kdyby byly stadiony dvakrát větší, tak by byly také plné. Byla to taková oslava českého hokeje," dodal Hadamczik.

Podle jeho názoru možná stála Kometu titul velká marodka. "Je škoda pro Kometu, že měli hodně zraněných hráčů. Chyběli jim čtyři nebo pět hráčů. Když se hraje na úzký počet hráčů, během krátké doby se ztratí síla. Pardubice mají výborné útočníky, při tom úbytku sil soupeře se útok prosazuje," dodal trenér českých hokejistů.

Také Lener ocenil přínos poraženého finalisty.

"Extraliga ukázala, že je atraktivní soutěží pro diváky, a Brno na tom mělo velikou zásluhu. Potkaly se divácky atraktivní týmy, které mají velkou podporu fanoušků. Hrálo se ve vynikající kulise," řekl ČTK Lener.

S Hadamczikem se shodl na tom, že Brno doplatilo na velké množství zraněných.

"Pardubice měly potom více sil. Důležitý pro celé finále byl čtvrtý zápas," řekl Lener a připomněl duel, v němž pozdější mistr vyhrál nájezdy a vyrovnal na 2:2 na zápasy.

Právě Kometa pro něho byla největším a nejpříjemnějším překvapením závěru sezony. "Překvapilo mě, že dokázali hrát tak kompaktně," podotkl Lener.

Z pohledu celého českého hokeje se mu líbily výkony brankářů. "V některých zápasech padalo hodně gólů, ale gólmani byli na vynikající úrovni a dokázali, že tady kvalitní gólmani neustále jsou," konstatoval.

Individuálními výkony ho ohromil brněnský Tomáš Divíšek. "Hrál v neuvěřitelné formě. Přiznám, že mě mile překvapil, jak to zvládl fyzicky. Dostal se do laufu. Utvrdila mě v tom i jeho věta o tom, že by hrál dál. Mohl by klidně hrát další sérii," ocenil Lener nejproduktivnějšího hráče vyřazovacích bojů.

Zcela nepřehlédnutelnou postavou byl pak podle jeho názoru Petr Koukal, kapitán mistrovského celku.

"To je hráč, kterého ve svém týmu uvítá každý trenér. Obrovský srdcař, umí dopředu i dozadu, trenér ho může použít v naprosto jakékoliv situaci. Může odehrát 25 minut za zápas, i když je třeba zraněný. Jeho morálně volní vlastnosti jsou prakticky neomezené. Škoda, že o něj Pardubice přijdou, i když si určitě zaslouží zahraniční angažmá," prohlásil Lener.

Jiří Cetkovský na náměstí zkropil co se dalo.
Jiří Cetkovský na náměstí zkropil co se dalo.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud