11. března 2010 • 21:01

Budějovice drží naději. Porazily Liberec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Českých Budějovic porazili ve třetím utkání předkola play off Liberec 4:1 a v sérii na tři vítězství snížili na 1:2. Rozhodující gól dal v čase 56:45 Milan Gulaš. Dvě branky vítězů vstřelil Jiří Šimánek. Bílí Tygři budou mít druhý mečbol v pátek, kdy se hraje opět na jihu Čech.



Liberečtí se museli obejít bez distancovaného útočníka Bartoviče a v první třetině toho v ofenzivě příliš nepředvedli. Hra se odvíjela převážně na jejich polovině, Bílí Tygři však pozorně bránili a příliš šancí se tak neurodilo. V páté minutě pálil od modré čáry Melichar, puk se rychle odrazil před branku, ale Pletka poskakující kotouč netrefil podle svých představ a gólmana Pince neohrozil.

V polovině osmé minuty už si Pletka počínal lépe, zkusil štěstí překvapivou ranou z takřka nulového úhlu a Pinc si vůbec nebyl jistý, kde má kotouč. Dokázal ho ale udržet před brankovou čárou. Největší možnost otevřít skóre ještě do první přestávky měl v 16. minutě v končící početní výhodě Mikeska, jenže svou dorážku zacílil pouze do Pince.

Roman Turek v akci.Foto Pavel Mazáč (Sport)


Na začátku druhé části nahazoval od postranního hrazení Snopek, najíždějící Veselý velmi dobře tečoval, Pinc ovšem dokázal pravým betonem vytěsnit puk mimo tyče. Na druhé straně kluziště předvedli totožnou akci Nedorost s Klimentou, jenž tečoval těsně mimo. Obrovskou šanci při přesilovce ve 26. minutě nachystal Melichar pro Gulaše číhajícího u tyčky, ale když už se domácí hráč chystal zamést puk do prázdné branky, jeden z hostů mu na poslední chvíli zablokoval hůl.

Severočeši se čím dál více osmělovali také v ofenzivě a hrdina úterního duelu bek Derner je na konci 33. minuty dokonce poslal do vedení, když gólman Turek neviděl jeho střelu od modré čáry. Po chvilce mohl odpovědět Květoň, jenže z bezprostřední blízkosti nedokázal ani z několika dorážek překonat ležícího Pince.

Liberec jde do vedení.Foto Pavel Mazáč (Sport)


Mountfield měl posléze k dispozici přesilovku, ale do přečíslení dvou na jednoho ujeli hostující Špaček a Blatný, kteří kontr zakončili střelou těsně mimo. Důležité okamžiky přinesla 39. minuta. V oslabení se nejprve probil až před branku Nedorost, Turek byl ale pozorný. Vzápětí na druhé straně obkroužil libereckou klec Melichárek a nikým neatakován pohodlně zakončil pouhou vteřinu před návratem vyloučeného Nedvěda na led.

Opatrné třetí dějství, v němž nechtěl žádný z týmů udělat rozhodující chybu, dlouho spělo k remíze a prodloužení. V 57. minutě však hosté v útočném pásmu přišli při přečíslení o kotouč, do rychlého kontru vyrazili Vak S Gulašem, který parádní přihrávku svého kolegy usměrnil do sítě. Na začátku 59. minuty navíc zvýšil Šimánek.

Hosté sáhli k oddechovému času, odvolali Pince z branky, ale byl to opět Šimánek, kdo jejich snahu o zvrat definitivně pohřbil. Vzrušení přinesla už jen potyčka několika hráčů po závěrečné siréně.

Mountfield České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 39. Melichárek (Šimánek), 57. Gulaš (Vak), 59. Šimánek (Melichárek, M. Hudec), 59. Šimánek (Vak, M. Hudec) - 33. Derner (Kašpařík). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 8:10, navíc Veselý a M. Hudec (oba České Budějovice) oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3956. Stav série: 1:2.

Sestavy:

České Budějovice: Turek - Ptáček, Macháček, Snopek, Gřegořek, L. Poživil, Melichar - Gulaš, Mikeska, Pletka - Veselý, Vak, L. Květoň - M. Hudec, Šimánek, Melichárek - Micka, Sailer, Kotrla - od 41. navíc Ježek. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Liberec: Pinc - Hunkes, Výtisk, Čakajík, Jareš, Moravec, Derner - Klimenta, Nedvěd, Nedorost - Ondřej, Podkonický, Matějovský - Plodek, Kašpařík, Víšek - Blatný, Dušek, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

OHLASY TRENÉRŮ
František Výborný (České Budějovice):
"Zápasy jsou od začátku vyrovnané. Paradoxně si myslím, že jsme v těch utkáních v Liberci hráli lépe než dneska. Dnes to bylo o trpělivosti. Hráči už se přece jen znají, hrají proti sobě prakticky čtvrtý zápas po sobě. Někdy tam jsou už chyby z únavy, nám se to ale podařilo otočit a zlomit. Výsledek 4:1 se zdá jednoznačný, ale kdyby to třeba padlo na druhou stranu, tak to mohlo skončit obráceně. Tohle štěstí jsme v Liberci neměli."

Jiří Kalous (Liberec):
"Myslím, že jsme viděli vyrovnané utkání. Oba týmy měly enormní nasazení a v podstatě to, co se povedlo nám doma, že jsme zápas zvrátili ve svůj prospěch až v závěru, to se povedlo domácím. My jsme jim nabídli šanci skórovat, oni toho stoprocentně využili a zvítězili. My se teď soustředíme na zítřejší zápas."


Soustředěný Roman Turek.
Soustředěný Roman Turek.


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud