29. října 2012 • 10:07

Pane Simmondsi, odpusťte. Chomutov jasně odsoudil „své“ omezence

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle ne. Chomutovské vedení se chystá na co nejúčinnější kroky proti svým „fanouškům“, kteří v závěru nedělního utkání s Libercem rasisticky uráželi útočníka hostů Waynea Simmondse, Kanaďana tmavé pleti. „Uděláme maximum pro to, abychom lidem, kteří jsou původci tohoto jednání, zamezili vstup na stadion. A to navždy,“ uvedl v prohlášení generální manažer Jaroslav Veverka mladší. Klub se v otevřeném dopise omluvil i samotnému hráči.



Omluvné prohlášení zaslané na liberecký klub je jen začátek. Šéfové chomutovských Pirátů hodlají jednat. Poté, co v neděli skupinka jejich diváků přirovnala pokřikem Waynea Simmondse, špičkového útočníka z Philadelphie, k opici, by nemělo zůstat jen u slovního odsouzení.

„To co předvedli někteří „naši“ fanoušci bylo to nejhorší, co jsem kdy na hokeji zažil! Bylo to trapné, ubohé a malé. Žádám tyto lidi, aby chomutovský hokej nenavštěvovali. S jejich názorem se klub neztotožňuje a absolutně ho nerespektuje! Jménem partnerů, majitelů a celého klubu vám ojedinělým blbcům vzkazujeme: Na náš chomutovský hokej nechoďte! O takové fanoušky nemáme zájem,“ reagoval na klubovém webu Jaroslav Veverka, generální manažer Chomutova.

Spolu se zbytkem vedení se ještě v neděli v noci sešli a začali zkoumat právní možnosti, které by umožnily problémovým jedincům zamezit ve vstupu na stadion. Pirátům mimo to hrozí také pokuta od vedení soutěže, protože incident by měl být zaznamenán i rozhodčími v zápise o utkání.

Omezenost těch, kteří s rasistickými urážkami vyrukovali, rozhořčila i zbylé fandy na stadionu. Ti nejprve přímo během pokřiku rozjeli pískot, na diskusních fórech a sociálních sítích se libereckému útočníkovi omlouvají a plánují, co jak sami veřejně zareagovat.

„Všichni slušní fandové by se měli semknout a dát jasně najevo těm pár zakomplexovanejm trotlům, co si o nich myslí. Neuznávám násilí, ale na tyhle zakomplexovaný nuly asi nic jinýho platit nebude. Dle mého názoru, by nebylo od věci připravit na páteční domácí zápas, který je živě na ČT, nějaký transparent. Určitá forma distance, či omluvy za těch pár kriplů. Ruku k dílu i peníze klidně přidám,“ vystihl pohled většiny chomutovských příznivců fanoušek Jirka v diskusi na webu Pirátů.

„Jsme znechuceni chováním skupinky diváků, kteří výrazně poškodili dobrou pověst celého našeho klubu. Rádi bychom se hluboce omluvili hráči Simmondsovi a celému libereckému týmu,” shrnul událost David Dinda, marketingový ředitel chomutovského klubu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud