Michal Koštuřík
5. května 2014 • 14:14

Rána pro Zlín! Zámorský jde do Finska za Honejskem, vrací se Vlach

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový mistr přichází o svého nejlepšího obránce! Jednadvacetiletý Petr Zámorský, účastník nadcházejícího mistrovství světa v Bělorusku, přestupuje se svým zlínským spoluhráčem Antonínem Honejskem do finského Espoo Blues. „Počítali jsme s tím, jeho výstupní klauzule ve smlouvě byla uplatněna,“ informoval jednatel PSG Zlín Patrik Kamas. Do týmu hokejového mistra se vrací bek Tomáš Žižka a útočník Roman Vlach.



Samotný bek informaci o svém odchodu do Skandinávie potvrdil, ale nový klub zatím prozradit nechtěl. Finská strana si vymínila, že jméno své posily oznámí jako první. Dojde k tomu dnes odpoledne.

Server iSport.cz má ale potvrzeno, že jde o Espoo Blues, kde před pár dny podepsal smlouvu další extraligvý šampion, útočník Antonín Honejsek. „Měli o mě velký zájem, už od Vánoc se řešil můj odchod do zahraničí,“ uvedl Zámorský, jenž hodlal udělat další krok ve své kariéře. „Dodrželi všechny dohody, nebyl důvod nepodepsat,“ doplnil.

O nabídky z KHL přitom talentovaný obránce nestál. „Nic proti té soutěži nemám, ale myslím si, že ještě nejsem na úrovni, abych se mohl víc prosadit v top mančaftech ligy. A do těch horších jsem jít nechtěl,“ vysvětlil mladý reprezentant.

O zámořské NHL nesní Zámorský už vůbec. „Nikdy jsem si nemyslel, že bych tam mohl hrát. Nelítám v oblacích, vždycky mě spíš zajímaly evropské ligy,“ tvrdil.

Zlín dnes potvrdil příchod obránce Tomáše Žižky z Komety Brno a útočníka Romana Vlacha, který se vrací z hostování v Karlových Varech. Dál se nepočítá s rutinérem Markem Melenovským, pravděpodobně ani s Radimem Tesaříkem.

Zůstávají naopak zadák Jiří Marušák (nová roční smlouva) a všichni tři gólmani Kašík, Štůrala a Horčička. Jeden z nich bude během sezony vytížený v jiném týmu. Realizační tým mistra v čele s trenérem Rostislavem Vlachem se nemění.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud