17. listopadu 2014 • 18:30

Sparta také spílá sudím: Zápas proti Zlínu byl ovlivněný, tvrdí

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Křivdu v pátek kvůli výkonu sudích cítili hokejisté Litvínova ve Zlíně, v neděli více než oprávněně Karlovy Vary v duelu s Třincem. A také Sparta. Shodou okolností i ona hrála proti úřadujícím mistrům (3:4p). Pražané považovali zápas za „hrubě ovlivněný“.



Především tři situace se nepozdávají Holešovickým. Tou první je trestné střílení, které bylo nařízeno ve 4. minutě a Roman Vlach ho přetavil ve vedení hostí 1:0. „Nesmyslné,“ zlobil se Patrik Martinec, sportovní manažer poraženého mužstva.

VIDEO | Podívejte se, na co si Sparta stěžuje

Dále mu vadily dva zákroky na Jaroslava Hlinku. Při prvním měl být nepotrestaně faulován a následně sám vyloučen. Druhá situace předcházela vyrovnání na 3:3, kdy sparťanského centra na zadním mantinelu držel Ondřej Veselý.

„Nechceme vypadat, že naši nedělní porážku svalujeme jen na výkon rozhodčích, ale jedná se o dlouhodobý problém nejen náš, ale obecně celé extraligy a českého hokeje. Z toho důvodu již nechceme dále čekat a považujeme za nutné se ozvat a začít situaci řešit,“ pokračoval bývalý útočník.

Zlín to na Spartě řezal. Klimek skončil v nemocnici
Video se připravuje ...

Následně upozornil na velké množství vyloučených tuzemských hokejistů na posledním reprezentačním turnaji ve Finsku. Vadí mu především fauly hokejkou, držení a nedovolené bránění ve hře. Právě tyto zákroky brání ofenzivnímu pojetí hokeje, které se snaží IIHF podporovat.

„Dvacet zápasů jsme mlčeli a žádnou stížnost nepodávali, teď už se ale ozýváme a budeme tak činit po každém zápase, pakliže se budou chyby neustále opakovat. I z vyjádření trenérů národních mužstev všech kategorií vyplývá, že hráči působící v českých soutěžích nejsou zvyklí na posuzování zákroků podle trendu z mezinárodních akcí,“ upozornil Martinec.

SESTŘIH: 21. kolo extraligy, Sparta - Zlín 3:4 v prodloužení
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud