12. července 2011 • 14:47

Příčiny nehody Jiříka budou známy do dvou měsíců

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do dvou měsíců by mohlo vyšetřování zjistit, co způsobilo pondělní tragický pád ultralehkého letounu v Brně-Medlánkách, v němž zahynul bývalý hokejový reprezentant Jaroslav Jiřík, první Čech, který hrál v NHL. ČTK to dnes řekl Lubomír Stříhavka z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, který se případem zabývá.



"V plánu máme v nejbližších dnech si opět prohlédnout místo neštěstí i vrak stroje. Jeho motor půjde na podrobnou analýzu. Čekáme na výsledky soudní pitvy nařízené na dnešek," uvedl.

Podle něj nelze zatím říci, nakolik se na neštěstí mohla podepsat technická závada stroje nebo případné selhání pilota. Ultralight byl tuzemské amatérské výroby, uvedl Stříhavka.

Podle jiných pilotů měl Jiřík nalétáno mnoho hodin. Nebyl ale členem žádného klubu sdružujícího příznivce ultralightů. "Vyšetřování bude v tomto případě skládáním střípků o stroji, jeho technickém stavu a kvalitě a také o pilotovi samotném," dodal vyšetřovatel.

Z dostupných informací vyplývá, že pilot měl krátce po startu technické potíže a havaroval. Letoun spadl doprostřed pole a následně se vzňal. Když na místo dorazili záchranáři, byl Jiřík po smrti. Termín jeho pohřbu není zatím znám.

Jaroslav Jiří Legendární Jiřík (†71) zemřel, zřítil se s letadlem
Jaroslav Jiří Legendární Jiřík (†71) zemřel, zřítil se s letadlem


Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud