Pavel Bárta
15. května 2012 • 10:26

Šéf KHL Medveděv tvrdí: Radulov se stal obětí pomsty NHL

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jevgenij Malkin zářil v základní části NHL, Pavla Dacjuka považují za jednu z nepodceňovanějších hvězd soutěže. Ale mnohem častěji se v zámořských médiích v poslední době mluví o ruských hokejistech jako o komediantech, flákačích a ignorantech. Poslední případy Ilji Bryzgalova a Alexandra Radulova tomu jen nahrávají. „Jeden hráč nemůže rozhodnout o osudu týmu. Viděli jsme pokus najít obětního beránka,“ tvrdí šéf KHL Alexandr Medveděv.



Bryzgalov si po vyřazení Philadelphie z play off stěžuje na tlak fanoušků a médií. Přitom když v létě podepisoval devítiletou smlouvu za 51 milionů dolarů (918 milionů korun), s něčím takovým musel počítat.

Radulov se s velkou slávou vrátil do Nashvillu, jenže během rozehraného semifinále Západní konference ve Phoenixu se dopustil něčeho, co se vymyká chápání severoamerické mentality. A nejen jí. S běloruským spoluhráčem Andrejem Kosticynem se opil a do hotelu dorazil ve čtyři ráno.

Medveděva má pochopitelný zájem, aby se ruský bouřlivák co nejdřív vrátil zase do KHL. Už po incidentu vyslovil názor, že šlo o projev demonstrativní pomsty za to, že s Predators nepodepsal dlouhodobou smlouvu.

„Radulova kritizovali experti Jeremy Roenick a Keith Jones z kanálu NBC, který patří – a to je důležitější – majitelům Philadelphie Flyers.

Sami by měli dobře vědět, že jeden sportovec, jakkoli hraje špatně, nemůže rozhodnout o osudu celého týmu. Viděli jsme pokus najít obětního beránka.

A Radulov přece žádný beránek není,“ smál se Medveděv při rozhovoru pro list Sovětskij Sport. „Taková politika vůči jednomu hráči je nesprávná. Myslím, že v tom je prvek pomsty,“ dodal.

Generální manažer Predators David Poile okamžitě suspendoval Radulova i Kosticyna za porušení vnitřních pravidel klubu. Nashville příští utkání s Phoenixem vyhrál, takže v dalším je kouč Barry Trotz nenasadil.

Prezident KHL Alexandr MedvěděvFoto Reuters

V klubu riskovali. Jsou však přesvědčeni, že jednali správně, přestože se teď budou muset zodpovídat z toho, proč tým nakonec prohrál sérii 1:4 na zápasy.

Podle ruských médií však později vyšlo najevo, že Radulov se do hotelu nevrátil ve čtyři ráno, nýbrž v jednu hodinu v noci.

Údajně to potvrdila data na magnetickém klíči od jeho pokoje, která zaznamenala údaj, kdy byly dveře otevřeny. K proveření případu prý donutil lidi z klubu novinář, který položil trenéru Trotzovi otázku, jak přišel na to, že jeho svěřenci flámují po nocích.
 
„Vidíte, jaké podrobnosti jsou objasněny,“ komentoval Medveděv. „Nashville případ prověřil a pak Kosticyna s Radulovem vrátil do sestavy. Je vidět, že tyhle hráče stále ještě potřebuje,“ uzavřel šéf KHL.

Alexandr Radulov rozhodl nájezdy proti Minnesotě.
Alexandr Radulov rozhodl nájezdy proti Minnesotě.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud