Adam Sušovský
19. února 2016 • 13:20

Palaščák zvěřejnil nové video: Váš kluk na Slavii neměl, říká Růžička

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemá dost, snaží se útočit dál. Podnikatel Miroslav Palaščák, jenž rozpoutal aféru bývalého reprezentačního kouče Vladimíra Růžičky, zveřejnil na internetu dosud neznámou část nahrávky ze skryté kamery. „Já jsem v životě nedal nikomu ani korunu, co jsem tady na Slavii. Vy jste byl první člověk,“ vyčítá Palaščák Růžičkovi. Ten mu vysvětluje, proč ani za půl milionu korun jeho syn nehrál.



„Já přece nedám pět set tisíc jen tak,“ říká Miroslav Palaščák Vladimíru Růžičkovi na nové nahrávce, kterou podnikatel ve snaze dál útočit na bývalého trenéra Slavie umístil v neděli na internet. Růžička mu odpovídá: „Dal jste to za to, že trénoval tady a že vypomůžu.“

Záznam se velmi podobá původnímu videu, které krátce před loňským světovým šampionátem v Praze rozpoutalo velký skandál a později stálo i za Růžičkovou rezignací z pozice hlavního trenéra hokejové reprezentace. Je pořízen ve stejný den a na stejné schůzce. Nová nahrávka je pouze nesestříhaná a obsahuje i přesné názvy klubů a neznámé pasáže, které měla až dosud k dispozici pouze policie.

Ta případ vyšetřovala tři čtvrtě roku a korupční jednání ani jednomu z aktérů videa neprokázala. Trenéra však na konci ledna nakonec obvinila ze zpronevěry. Růžička totiž částku půl milionu korun, která měla podle něj sloužit jako sponzorský dar klubu, nezanesl do klubového účetnictví, čímž měl poškodit Slavii.

VIDEO: Jak vypadalo setkání Palaščáka s Růžičkou

„Když se tady dělala ta posilovna, bylo to přes Jirku Moučka (Růžičkův prostředník). Bavili jsme se o tom, že nám pomůžete. A já ho nechal celé léto trénovat s áčkem. Já jsem vám přes Jirku řekl jednu věc, že kdybyste v tomhle klubu nepomohl, v životě by tady netrénoval. To bylo zaprvé,“ odpovídá Růžička podrážděně Palaščákovi na jeho výčitky.

Tato slova jsou zajímavá především proto, že už tehdy Růžička o penězích hovořil jako o sponzorském daru v souvislosti s rekonstrukcí posilovny. Podnikatel si nicméně na nahrávce dál stojí za svým a vyčítá trenérovi, že se jeho syn David nedostal šanci. Mladý útočník byl ze Slavie poslán na hostování do Berouna a Mostu, v ani jednom klubu se však neprosadil a s hokejem před dvěma lety skončil.

„Řekl jsem, že vyřídím nějaké mužstvo, ale negarantuju, kde bude hrát. Vystřídali všude plno trenérů a ten kluk zkrátka nikde nehrál. Co chcete zaručit? Tady (ve Slavii) na to neměl, v těch jiných mužstvech na to měli taky nějaký názor a je to pořád stejný. Tak co chcete jako víc? Já to nechápu," pokračuje trenér s tím, že do Mostu kvůli Davida dokonce i volal, i když to prý normálně nedělá.

Na konci nové nahrávky zve Růžička, kterému za zpronevěru peněz hrozí až pětileté vězení, do restaurace v Edenu v telefonickém rozhovoru další osobu.

CELÉ VIDEO: Jak je to s Růžičkou a záhadným půl milionem?
Video se připravuje ...

Korupční aféra Vladimíra Růžičky pokračuje
Korupční aféra Vladimíra Růžičky pokračuje

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud