3. června 2017 • 12:22

Obránce Ptáček oznámil: Končím! Po 23 sezonách a čtyřech titulech se Spartou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce František Ptáček po 23 odehraných sezonách ukončil ve 42 letech kariéru. Hráč s druhým nejvyšším počtem startů v domácí extralize, v níž odehrál 1209 zápasů, po konci v prvoligovém Kladně další angažmá nehledá a stal se asistentem koučem u mládeže Sparty.



Ptáček právě ve sparťanském klubu prožil nejúspěšnější období kariéry, s Pražany získal čtyři tituly a přidal stříbro a tři bronzy. Poslední dva roky strávil v Kladně, jeho extraligový rekord proto letos v březnu překonal plzeňský Petr Kadlec.

"Už se mi nechtělo nikam dojíždět a tak jsem jen čekal na vyjádření Kladna. V první lize je to kromě Slavie nejbližší prvoligový klub. A když mi řekli, že chtějí jít jinou cestou s mladšími hráči, tak jsem se rozhodl pro ukončení aktivní kariéry," uvedl na klubových stránkách Sparty její odchovanec.

V extralize Ptáček nastupoval naposledy v dresu brněnské Komety, předtím mimo Spartu hrál za Hradec Králové, České Budějovice a Karlovy Vary. Trenérskou dráhu zahájí jako asistent kouče u mladšího dorostu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud