Zdeněk Janda
16. března 2010 • 13:25

Pojede Jágr na MS? To nikdo neví...

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlý úprk domů? Ne, tohle nejspíš nehrozí. Není vyloučené, že Jaromír Jágr bude muset v Omsku, s nímž senzačně vypadl už v osmifi nále KHL, zůstat až do konce dubna. Až v tu dobu mu totiž vyprší smlouva. A zahraje si potom na šampionátu? To zatím vůbec není jisté.



Možná by chtěl, aby z Omsku mohl co nejrychleji zmizet. Aby nemusel zůstávat v městě, kde zažil tak hořký konec sezony.

Ale nejspíš to vypadá, že v něm bude muset ještě pár týdnů zůstat. „Smlouva mu končí 30. dubna, do té doby je také placený. Takže pokud se s klubem nedomluvíme jinak, bude muset do té doby být v Rusku,“ uvedl včera Jaroslav Zídek, hráčův agent.

Dá se ale předpokládat, že pokud se s klubem domluví, bude si moct útočník program upravit.

Jágr prožívá velké zklamání. Druhé v krátkém sledu. Nejdříve na olympiádě ve Vancouveru s českým týmem vypadl ve čtvrtfi nále, pak se vrátil do Omsku a za dva týdny přišla další rána. Konec s Nižněkamskem v osmifi nále.

„Je pravda, že tohle čekal málokdo,“ přiznal Zídek.

A co bude nejlepší útočník Avangardu v posledních dvou letech v Omsku dělat? Není vyloučené, že bude muset část mužstva ještě trénovat. „I tohle je jedna varianta. Ale vyřazení přišlo tak rychle, že opravdu nikdo neví, co bude,“ dodal Zídek.

Jaromír JágrFoto Pavel Mazáč, Sport

Víc se nedá dozvědět ani z ofi -ciální internetové stránky klubu. Jako poslední informace je na ní přepis tiskové konference po nedělním utkání, v němž se nový finský kouč Raimo Summanen kál: „Nemá cenu si něco namlouvat, svůj úkol jsem nesplnil…“

Jágr včera nebyl k zastižení, vyřazení je stále ještě příliš čerstvé.

Takže zatím není jasné, jestli neuvažuje o tom, že by startoval na květnovém mistrovství světa v Německu. Bezprostředně po konci na olympiádě totiž neuvedl, že to musel nutně být jeho poslední zápas za národní tým.

A třeba si řekne, že opravdu nechce, aby se jeho úchvatná reprezentační kariéra uzavřela takhle smutně... „S Jardou bude mluvit Vláďa Růžička. Uvidíme, jaký bude mít zájem a jestli bude chtít tak dlouho trénovat,“ uvedl asistent Josef Jandač.

V tom je právě potíž. Šampionát v Německu začíná za více než sedm týdnů, startuje až sedmého května. Takže Jágr by musel do té doby buď trénovat s reprezentací (první várka hráčů, jimž skončila sezona, se sejde už příští týden) nebo individuálně.

Jaromír JágrFoto Pavel Mazáč, Sport

Jako v minulé sezoně. Před mistrovstvím světa ve Švýcarsku několik týdnů sám mučil tělo v Omsku jen kvůli tomu, aby byl na turnaji ve stoprocentní formě.

„Jarda a mistrovství? To opravdu nevím, to může říct jenom on sám,“ tvrdí Zídek. A co Jágrova další budoucnost? Ani v tomto ohledu není v současné době jasno.

Českému útočníkovi končí v Avangardu dvouletý kontrakt, a i když představitelé klubu v čele s Anatolijem Bardinem v minulých týdnech hlásali, že nová dohoda je na spadnutí, nedá se to brát až tak vážně. „S Bardinem jsem o tom po vyřazení ještě nemluvil,“ přiznal Zídek.

Vyloučený není ani Jágrův návrat do NHL, jak o tom sám nedávno mluvil. Podobné úvahy ale nejspíš teď jeho hlavu nezatěžují. Zatím převládá smutek po vyřazení.

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud