23. března 2010 • 12:26

Rusové: Hradec nesežene na KHL peníze

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že už je vstup Hradce Králové do KHL pouze formalitou? Že poslední ruská inspekce dopadla na výbornou a do přijetí chybí českému hokejovému klubu jen pár dnů? Není to tak jisté. Rusové mají k Hradci vážné výhrady. „Finanční garance Čechů nás nepřesvědčily,“ řekl viceprezident KHL Vladimir Šalajev pro list Sport-Express.



Vypadalo to už hodně nadějně. KHL se podle všeho těšila na přijetí prvního klubu se sídlem mimo území bývalého Sovětského svazu, i poslední kontrolní návštěva ruské delegace údajně dopadla na zimáku v Hradci Králové nadějně.

Jenže přesto není jasné, zda tyhle námluvy skončí úspěšně. Rusové byli v Hradci spokojeni s infrastrukturou, problémem by neměl být ani stadion. Jenže svízel našli podle moskevských novinářů jinde.

„U Čechů, jak už to tak v Evropě bývá, se všechno týká peněz. A nás finanční garance klubu nepřesvědčily,“ řekl jeden z šéfů KHL Šalajev pro list Sport-Express.

Do konečného rozhodnutí, zda bude Hradec do KHL přijat, zbývá pouhý týden. Nový klub Lev Hradec Králové už byl zaregistrován na Českém svazu ledního hokeje, souhlas k účasti v soutěži živené ruskými penězi však ještě od domácích funkcionářů neobdržel.

VIDEO: Komise KHL na inspekci v Hradci Králové

Hokejový klub Hradec Králové navštívila inspekce z KHL.
Video se připravuje ...

Kvůli přísným podmínkám zatím nemůže podepisovat žádné hráče ani trenéry, přestože seznam čtyřiceti možných posil již prý existuje. Finanční záruky musí každopádně doložit do konce měsíce.

Roční rozpočet klubu by se podle serveru hokej.cz měl pohybovat mezi 350 až 360 miliony korun. To je na české poměry astronomické číslo. „Čas na vylepšení situace se krátí, jasnou uzávěrkou spekulací bude 1. duben,“ řekl Šalajev.

Představitelé českého klubu jsou k posledním vyjádřením ruské strany zdrženliví. "Nevěřím, že by pan Šalajev předjímal rozhodnutí managementu KHL," prohlásil mluvčí hradeckého klubu Zdeněk Šesták. "Pro nás se nic nemění, jednání se sponzory průběžně pokračují. Klub shromažďuje dokumenty a podklady, které jsou nutné k udělení licence."

Spolu s Hradcem Králové usilují o vstup do KHL i ruský Chanty-Mansijsk, ukrajinský Kyjev a litevský Vilnius.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud