Michal Koštuřík
18. prosince 2012 • 12:20

Jihlavské dilema jménem Tecl: Miliony, nebo záchrana v lize?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jít, či nejít? Prodat, či neprodat? Fotbalový útočník Stanislav Tecl a vedení jihlavského klubu mají před Vánoci pořádně zamotanou hlavu. Nabídka z Plzně patří mezi „neodmítnutelné“, přesto jsou na Vysočině v rozpacích.



Evidentně se totiž zdá, že žádné řešení nebude ideální. Pro Tecla, ani pro Jihlavu. Jsem si jist, že Františka Vaculíka, majitele mecenášské společnosti PSJ, dvacet milionů korun neomráčí.

V jeho firmě se točí mnohem vyšší částky, a jak bossové z týmu prvoligového nováčka ujišťují, nemají důvod Tecla prodávat. Z ekonomických důvodů rozhodně ne.

Pokud by byl Komňackého tým na klidné pozici v závětří špice tabulky, kanonýrův zimní přestup by byl na místě a všechny strany by si spokojeně mnuly ruce.

Jenže Jihlavu čeká tuhý boj o záchranu a jaksi by v něm postrádala útočníky... Tecl fuč, Mešanovič dlouhodobě zraněný, Sedláček pomalý. A nikdo další na obzoru.

Lehce by se mohlo stát, že by sympatický klub po roce opět zahučel o patro níž, odkud by se složitě škrábal nahoru. A tohle opravdu není perspektiva, kterou si mocný šéf Vaculík chce umět představit. Kvůli „jednomu“ Teclovi nezahodí do koše dlouhodobý projekt, jehož vyústěním má být nový stadion a účast v evropských pohárech.

Navíc byl mladý snajpr v závěru podzimu zraněný, jeho začlenění do sehraného plzeňského stroje by mohlo trvat déle, než si Paclík a spol. růžově malují.

Nesouhlasím s plzeňským šéfem, že zahraniční kluby nebudou ochotny do talentovaného střelce investovat víc, než nyní nabízí on. Pravdu má spíš Václav Koloušek, jeho vrchní nahrávač: „Když dá Standa na jaře dalších deset gólů, jeho pozice bude v létě úplně jiná.“ Dvaceti ligových gólů si v cizině jistě všimnou.

Moje rada pro Jihlavu: v zimě kapitána bez adekvátní náhrady neprodávat. To, že Plzeň hráče jako je Tecl akutně potřebuje, je jen její problém. Pro Jihlavu má nejvyšší soutěž větší hodnotu než je 20 „mega“.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud