19. dubna 2014 • 08:17

Za Kanadu budou hrát na MS i Chimera, Burrows, Myers a Scrivens

Autor: ČTK
Další čtyři hokejisté přibyli do nominace Kanady na květnové mistrovství světa v Minsku. Kouč Dave Tippett může počítat s útočníky Jasonem Chimerou z Washingtonu, Alexandrem Burrowsem z Vancouveru, obráncem Tylerem Myersem z Buffala a gólmanem Benem Scrivensem z Edmontonu.


Čtyřiatřicetiletý Chimera je mistrem světa z roku 2007 z Moskvy a o rok později na domácím šampionátu v Halifaxu a Québeku získal stříbro. V této sezoně NHL si připsal v 82 zápasech 42 bodů za 15 branek a 27 asistencí. Rodák z Edmontonu, který v ročníku 2012/13 při výluce v NHL sehrál i pět zápasů v české extralize za Chomutov, má ve slavné soutěži na kontě 792 duelů a 310 bodů. Dalších 20 přidal ve 43 utkáních play off.

O rok mladší Burrows byl na mistrovství světa před dvěma roky. V této sezoně NHL sehrál jen 45 utkání a zaznamenal 15 bodů za pět tref a 10 asistencí.

Čtyřiadvacetiletý Myers je juniorským mistrem světa z roku 2009 a o rok později debutoval na světovém šampionátu v Německu i mezi dospělými. V tomto ročníku v měl na kontě v 62 utkáních 22 bodů za devět branek a 13 přihrávek.

O tři roky starší Scrivens, který má v NHL na kontě celkem 72 utkání za Toronto, Los Angeles a Edmonton, se představí na mistrovství světa poprvé.

Celkem je v kádru 20 hráčů - dva brankáři, sedm obránců a 11 útočníků. Generální manažer Rob Blake tak má ještě pro turnaj pět míst volných.

Prozatímní nominace Kanady na MS v Minsku (9.-25. května):

Brankář: James Reimer (Toronto/NHL), Ben Scrivens (Edmonton/NHL),

obránci: Kevin Bieksa (Vancouver/NHL), Ryan Ellis (Nashville/NHL), Jason Garrison (Vancouver/NHL), Erik Gudbranson (Florida/NHL), Marc Methot (Ottawa/NHL), Tyler Myers (Buffalo/NHL), Morgan Rielly (Toronto/NHL),

útočníci: Troy Brouwer, Jason Chimera, Joel Ward (všichni Washington/NHL), Alexandre Burrows (Vancouver/NHL), Cody Hodgson (Buffalo/NHL), Jonathan Huberdeau (Florida/NHL), Nazem Kadri (Toronto/NHL), Sean Monahan (Calgary/NHL), David Perron (Edmonton/NHL), Mark Scheifele (Winnipeg/NHL), Kyle Turris (Ottawa/NHL).

Články odjinud


Články odjinud