27. srpna 2014 • 16:18

Jsou tu vidět velké investice, pochvaloval si Lichtner v Ostravě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Příprava na hokejové mistrovství světa v příštím roce v Ostravě nemá závažné nedostatky. Generální sekretář IIHF Horst Lichtner v rámci své dnešní inspekce ČEZ Arény našel jen drobné provozní problémy, které konání šampionátu neohrožují.


Hala pro deset tisíc diváků, jejímž vlastníkem je město Ostrava, prošla poslední výraznější rekonstrukcí za 170 milionů před dvěma lety a nyní nebylo třeba větších zásahů do interiéru. Uprostřed už visí i nová elektronická kostka, která byla během nedávných utkání Ligy mistrů uvedena do zkušebního provozu. Letošní investice město vyčíslilo v řádech desítek milionů korun.

"Je patrné, že v posledních letech došlo k modernizaci haly a že město ji nenechalo v původním stavu. Jsou vidět velké investice do dalšího zkvalitňování. Ať jde o přístavbu tréninkové haly, či vylepšení technologického zázemí a technického vybavení," řekl dnes novinářům Lichtner.

Domovská aréna vítkovických hokejistů bude příští rok v květnu dějištěm jedné ze dvou skupin s týmy Finska, Ruska, USA, Slovenska, Norska, Běloruska, Slovinska a Dánska. Podle Lichtnera se během příštích osmi měsíců budou dodělávat běžné provozní záležitosti.

"Úkolů máme tak na pět hustě popsaných stran, ale to jsou obvyklé provozní věci. Z Ostravy mám dobrý dojem. Není tu nic, co by šampionát ohrožovalo," řekl Lichtner.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud