21. listopadu 2014 • 16:03

V trénincích na finále F1 v Abú Zabí byl nejrychlejší Hamilton

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Oba úvodní tréninky na závěrečnou Velkou cenu formule 1 v Abú Zabí vyhrál lídr šampionátu Brit Lewis Hamilton před německým týmovým kolegou z Mercedesu Nicem Rosbergem. Na okruhu Yas Marina byl Hamilton v nejrychlejším kole dne o 83 tisícin lepší než jeho jediný konkurent v boji o titul mistra světa. Třetí čas zajel dánský pilot McLarenu Kevin Magnussen, který na Hamiltona ztratil 0,782 sekundy.


Hamilton tak pro sebe rozhodl první minisouboj před finále sezony, do něhož v neděli půjde s relativně bezpečným náskokem 17 bodů. V dvojnásobně bodovaném závodě mu k zisku titulu bude stačit druhé místo bez ohledu na výsledek Rosberga.

A časy z tréninku stejně jako v minulých závodech ukázaly, že v případě standardního průběhu by nemělo jeho cestu k druhému titulu v kariéře nic ohrozit. V dopoledních jízdách byla za oběma piloty Mercedesu dokonce propast přes 1,5 sekundy.

"Byl to dobrý pátek," pochvaloval si Hamilton. "Co se pocitu z jízdy týká, lepší auto jsem tu ještě neměl," doplnil vítěz Velké ceny Abú Zabí z roku 2011. Rosberg ale také nepůsobil nespokojeně. "Osm setin... myslím, že ty ještě mohu najít, dokonce víc. Netrefil jsem dneska ani jedno perfektní kolo, ale celkově mohu říct, že to byl dobrý den," řekl německý pilot.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud