22. prosince 2014 • 16:13

Hokejový útočník Novotný bude hrát za Nitru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český hokejový útočník Štěpán Novotný bude po odchodu ze Žiliny nadále působit ve slovenské lize. Bývalý mládežnický reprezentant se stal hráčem Nitry.


V Žilině byl čtyřiadvacetiletý Novotný s deseti góly nejlepším střelcem, ale před reprezentační přestávkou na vlastní žádost v devátém týmu extraligy skončil. V Nitře bude hrát o špici tabulky, klub je aktuálně druhý se čtyřbodovou ztrátou na Košice.

"Přichází jako posila do útoku, schopná hrát na křídle i na centru. Dobře bruslí, umí dát gól a věřím, že nám svojí herní kvalitou pomůže ve zbytku základní části a následně v náročných zápasech play off," řekl ředitel klubu Ján Plandora serveru hokejportal.net.

Pražský rodák Novotný působil v Žilině od začátku sezony, ve 32 zápasech si připsal 17 bodů (10+7). Předtím hrál za Plzeň, Kometu Brno, Liberec, Košice a bývalý klub KHL Poprad.

Ve slovenské nejvyšší soutěži zůstane i další bývalý žilinský hráč Jan Dlouhý. Devětatřicetiletého beka angažoval Martin. Dlouhý v Žilině skončil na začátku prosince, odehrál tam celkem osm sezon, působil i ve Zvolenu a v české extralize v Kladně a ve Zlíně.

"Naše obrana příchodem hráče, který odehrál v naší a české lize přes 900 zápasů, získá na kvalitě a zkušenosti. To jsou atributy, které často rozhodují důležité zápasy," řekl slovenským médiím manažer sedmého týmu tabulky Martin Kalnický.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud