19. dubna 2015 • 22:15

Sen o hokejovém titulu v Litvínově sní fandové dál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Sen o hokejovém titulu sní v Litvínově fandové dál. Smutek a zklamání sice zavládlo zejména 36 sekund před koncem třetí třetiny, kdy si Třinec vynutil gólem prodloužení, ale nakonec zněl litvínovským stadionem Ivana Hlinky hlavně potlesk i po nájezdech, ve kterých Třinec rozhodl o tom, že finálové drama bude pokračovat. Pátý finálový zápas sledovaly v Litvínově asi dva tisíce fandů, někteří z nich si hned stoupli do fronty na vstupenky na šestý duel, které se začnou prodávat v pondělí ráno.


Lidé zaplnili v Litvínově a dalších městech na severu Čech hospody, sešli se v Mostě před obří obrazovkou v centru a ti největší fandové zamířili na Zimní stadion Ivana Hlinky. Jásot se rozléhal hned po úvodní brance zápasu, jejímž autorem byl litvínovský Jiří Gula. "Moc jim věřím, budu tu až do konce," řekl ČTK čtrnáctiletý Matyáš, který dostane na pondělí omluvenku do školy od rodičů. Ti byli na stadionu také.

Dvě minuty před koncem normální hrací doby stáli už všichni v pozoru a tleskali. Výkřiky radosti však zastavila 36 sekund před koncem normální hrací doby branka Třince. V očích bylo vidět zděšení. "Jsou to nervy, neskutečný," řekl ve žlutočerném dresu se jménem Martina Ručinského zhruba padesátiletý fanoušek.

Napětí pokračovalo i v prodloužení. "Gól" se sice neslo stadionem, ale branku Litvínova nakonec rozhodčí neuznal a fandové si poté, co si ulevili několika ne zrovna slušnými slovy na adresu sudích, zase sedli na lavice.

Samostatné nájezdy už prožívala řada lidí na stadionu doslova v transu. "Tak sevřený žaludek jsem snad neměl ani u státnic," řekl ČTK čtyřicetiletý Vladimír svírající žlutočernou šálu.

Město spojované nejen s Chemopetrolem a sociálními problémy, ale právě třeba i se jménem Ivana Hlinky, po němž je pojmenován zimní stadion, si nakonec bude muset na historický titul ještě počkat. Nájezdy vyhrál Třinec a snížil stav série na 2:3. V úterý tak budou litvínovští fandové znovu připraveni. "Budeme tu a budeme držet palce. A vyhrajeme," řekl se smutkem na tváři Pavel Kouba.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud