5. května 2015 • 13:56

Zaťoviče mrzí, že jeho góly na MS ještě nepomohly k vítězství

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Člen čtvrtého českého útoku na mistrovství světa Martin Zaťovič vstřelil na turnaji dva góly ze tří zápasů, ale mrzí jej, že pomohly českým hokejistům jen k jedinému bodu. Trefil se proti Švédsku (5:6 po samostatných nájezdech) i proti Kanadě (3:6). Podle třicetiletého útočníka Togliatti domácí výběr na šampionátu zatím sráží fakt, že inkasuje laciné branky.


"Dám gól a vždycky se prohraje. Nebo teď tady se to dvakrát stalo," řekl novinářům Zaťovič, který v pondělním utkání s Kanadou ve 36. minutě vyrovnal na 2:2. "Je to škoda. Vyrovnali jsme, ale neudrželi jsme to do konce třetiny. Mohli jsme Kanadu daleko víc potrápit," uvedl bývalý hráč Karlových Varů, který ve 34. utkání v národním týmu zaokrouhlil svůj gólový účet na deset přesných zásahů.

Češi dostali s Kanadou po chybě ještě ve druhé třetině branku po střele Seana Couturiera a podobné okamžiky podle Zaťoviče zatím ovlivňují zápasy v neprospěch domácí reprezentace. Z nervozity před vyprodanou O2 arenou to ale podle bývalého kapitána Karlových Varů neplyne.

"Jsme tady zkušení hráči. Hokej je ale hra chyb a my jich zatím děláme víc. Kanadu jsme taky dostali pod tlak, přehrávali jsme ji. Jenomže pak přijde nějaký hloupý gól a srazí nás zase na zem a soupeře postaví na nohy," uvedl.

Je nepříjemné, že zatím ve všech zápasech se Švédskem, Lotyšskem (4:2) i Kanadou český tým jako první inkasoval. "Špatně se to pak proti těm silným mužstvům dotahuje. Švédy jsme mleli a dostali jsme laciný gól. Vlétli jsme na Kanadu, zase jsme inkasovali gól zpoza brány. To bylo vlastně úplně z ničeho," prohlásil.

Věří, že český tým před čtvrtečním duelem s Francií zregeneruje po náročném vstupu do turnaje a v dalších duelech i s Rakouskem, Německem a Švýcarskem se vedle pojistky postupu do čtvrtfinále co nejlépe připraví na vrchol turnaje. "Nyní už musíme vyhrát každý zápas. Nesmíme dostávat laciné góly a bude to dobré. Hra jinak není špatná. Teď máme dva dny volna, musíme potrénovat, rozebrat si video a nemůžeme už dělat takové chyby," dodal Zaťovič.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud