22. května 2015 • 12:34

Basketbalovou reprezentaci opustily čtyři hráčky včetně Sedlákové

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér české basketbalové reprezentace Lubor Blažek se rozhodl zúžit kádr o čtyři hráčky už v polovině přípravy na mistrovství Evropy. Po soustředění v Trutnově opouštějí tým Beáta Adamcová, Barbora Kašpárková, Kateřina Nováková a také rozehrávačka Kateřina Sedláková, která se zúčastnila loňského mistrovství světa.


Přípravný turnaj v Karlových Varech na konci května absolvuje Blažek už jen se čtrnácti hráčkami. Po něm vybere finální dvanáctku na evropský šampionát. Všechny vyřazené hráčky však budou připraveny v případě nutnosti týmu pomoci.

"Všechny budou na telefonu, protože nikdy nikdo neví, kdy budeme muset donominovat na základě zranění," uvedl Blažek v tiskové zprávě.

Zatímco křídelní hráčka IMOSu Brno Kašpárková byla stejně jako pivotka VŠ Praha Nováková v reprezentaci poprvé, Adamcová neprošla zúžením už loni. Překvapením je vyřazení její spoluhráčky z Valosunu Brno Sedlákové, která před rokem byla v kádru pro mistrovství světa a v této sezoně patřila k nejužitečnějším českým hráčkám v lize. S návratem kapitánky Veroniky Bortelové se však zvýšila na rozehrávce konkurence.

O finální nominaci budou hráčky bojovat na mezinárodním turnaji v Karlových Varech, kde se 28. až 31. května utkají se Slovenskem, Lotyšskem a Tureckem. Na evropský šampionát v Maďarsku a Rumunsku český výběr odjede 9. června.

Zúžená nominace basketbalistek na mistrovství Evropy:

Rozehrávačky: Kateřina Bartoňová (Piešťanské Čajky/SR), Veronika Bortelová (Nymburk), Petra Záplatová (VŠ Praha).

Křídla: Kateřina Hindráková, Michaela Stejskalová (obě IMOS Brno), Tereza Pecková (Valosun Brno), Romana Hejdová (Angers/Fr.), Kateřina Elhotová, Tereza Vyoralová, Jana Veselá.

Pivotky: Ilona Burgrová, Alena Hanušová (všechny USK Praha), Klára Pochobradská (Hradec Králové), Kamila Štěpánová (Landes/Fr.).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud