7. října 2015 • 11:04

Kulhavý a spol. otestují olympijskou trať v Riu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čtveřice českých bikerů v čele s olympijským vítězem Jaroslavem Kulhavým dnes vyrazila na předolympijský testovací závod do Ria de Janeiro. Hlavní pro ně bude seznámit se s tratí, na které se bude příští rok v srpnu bojovat o olympijské medaile a kde by měl Kulhavý obhajovat zlato z Londýna.


"Na okruhu budou kluci trávit hodně času. Stejně ale pak budou příští rok mít minimálně týden na trénink, takže jde spíš o to, abychom si to natočili na video, nahráli si jednotlivé parametry okruhu a potom to mohli nasimulovat pro trénink doma," citoval server mtbs.cz reprezentačního trenéra Viktora Zapletala. "Bude to spíše takový tréninkový kemp. Chceme zjistit, jestli bude výhodnější bydlet ve vesnici, nebo někde v hotelu blíže k trati, jak tomu bylo v Londýně. Musíme zjistit, kde jsou dobré podmínky k tréninku, myslím, že závod bude tím posledním, co tam potřebujeme absolvovat," uvedl Zapletal.

S Kulhavým si podmínky v Riu vyzkouší i bronzový medailista z letošního mistrovství světa Ondřej Cink, Jan Škarnitzl a Jan Vastl. "Nevím skoro nic, proto tam jedeme. Bude to jenom o tom, abych se seznámil s tratí, o závod jako takový mi nejde. Už netrénuju, jenom se vozím. Po Andoře jsem jel ještě bundesligu a teď v sobotu Kolo pro život, kde jsem navíc měl pád," řekl Cink před první cestou do Brazílie.

Možnost otestovat trať v Riu měla i Kateřina Nash, která nyní závodí v USA v cyklokrosu, ale ta výpravu do Ria odmítla. "Rozhodli jsme se vzít místo ní dalšího muže. Jestli nakonec Katka na olympijské hry pojede, zatím nepotvrdila. Mému rozhodování to nijak neulehčuje, máme tam další čtyři ženy s vyrovnanou výkonností, které čekají na to, co se bude dít," řekl trenér Zapletal s tím, že nominační kritéria pro účast na OH budou brzy známa. Testovací závod v Riu se jede v neděli.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud