27. listopadu 2015 • 22:01

Trončinský: Pro diváky dobrý zápas, pro gólmany a trenéry už méně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Když ve 13. minutě dnešního duelu proti Plzni slavil mladoboleslavský bek Marek Trončinský svou první trefu sezony, jíž zvyšoval už na 3:0, asi jen sotva mohl tušit, že jeho příspěvek nebude stačit na plný tříbodový zisk. A tím pádem ani na posun na druhou příčku, odkud mohli Středočeši právě Plzeň sesadit.


Mladé Boleslavi se podařilo podruhé od loňského návratu do extraligy vyhrát třetinu výsledkem 4:0. Zatímco před 13 měsíci v Pardubicích - kde se jednalo rovněž o úvodní část hry - zvítězili Středočeši jednoznačně 8:3, dnes přišlo drama. S velkou zápletkou, ale nakonec přece jen se šťastným koncem a vítězstvím 7:6 v nájezdech.

"Pro diváky to byl dobrý zápas. Pro gólmany a trenéry asi moc ne," pousmál se Trončinský v rozhovoru s novináři. "Mohli jsme pak ještě docela snadno prohrát. Měli tam na konci šance, my sice také, ale oni navíc ještě i trestné střílení. Ty dva body jsou nakonec dobré, i když ne vzhledem k průběhu," doplnil Trončinský.

Přitom po úvodním dějství dramatu nenasvědčovalo absolutně nic. Plzeň jako kdyby v první třetině na ledě vůbec nebyla. "Bylo to 4:0, co si mohli asi tak říci; že nemají co ztratit. Zkusili to, dali gól, pak i další, vyšlo jim to. Ale nemyslím si, že bychom se nějak přehnaně hnali do útoku," přemítal Trončinský.

"Byla tam škoda, že jsme nedali na 5:0, to by bylo po zápase. Takhle byli pořád tak nějak na dostřel, najednou to bylo 6:4, pak máme přesilovku a dostaneme gól. To bylo to nejhorší, co se nám mohlo stát," připomněl Trončinský důležitý nástup do třetí třetiny, v němž Západočeši dokázali dvakrát skórovat.

"Je pravdou, že nevyhrát zápas z vedení 4:0 po první třetině je asi docela kolaps, ale moc si to nepřipouštíme. Být to po druhé, bylo by to snazší, ale dvě ty dvě třetiny přece jen dávají ještě nějaký prostor na zvrat," řekl Trončinský.

Přestože se Mladoboleslavští nemohli dlouho prosadit v klání o druhý bod při nájezdech, vyhráli je nyní ve druhém utkání za sebou. "Jezdíme je každý trénink a řekli jsme si, že by bylo dobré je zase vyhrávat, protože ty druhé body jsou důležité," zdůraznil Trončinský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud