28. července 2016 • 21:47

Fotbalový Jablonec před sezonou o třetinu snížil rozpočet

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalový Jablonce se vrací do role regionálního klubu a před startem nové sezony se rozhodl snížit rozpočet až o třetinu. Severočeši si do nadcházejícího ligového ročníku nedávají za cíl žádné konkrétní umístění, protože přebudovávají mužstvo.


"Po jednání s vedením klubu jsme se rozhodli, že se Jablonec vrátí do role regionálního klubu. Podle toho bude vypadat klubový rozpočet. Budeme pracovat s nízkonákladovým rozpočtem a tomu také odpovídá naše přestupová politika," řekl na dnešní tiskové konferenci sportovní ředitel Jablonce Ivan Horník.

"Snažíme se být rozumnější a šetřit tak jako v každé domácnosti, když třeba přijde nějaká krize. Je potřeba věci dělat se stejným úsilím, ale za méně peněz. Rozpočet jsme řádově snížili o 25 až 30 procent," doplnil funkcionář.

V minulé sezoně skončil Jablonec sedmý a postoupil do finále domácího poháru. "Tentokrát si nedáváme speciální a dlouhodobé cíle, máme krátkodobou vizi. Chceme vštípit naší hře systém, přitáhnout a oslovit diváky," prohlásil Horník. "U hráčů chceme vidět progres, cíle máme vnitřní. Přebudováváme tým a nechceme mít velké oči vzhledem k ambicím," doplnil trenér Zdenko Frťala.

Jablonec opustili cizinci Ján Greguš, José Romera, Daniel Rossi, Ruslan Mingazov a Vjačeslav Karavajev. Naopak nejzvučnější posilou se stal Petr Jiráček ze Sparty Praha.

"Zažil jsem něco podobného, když do Teplic přišel tehdy Michal Bílek. Toto přesně přinesl Petr Jiráček do kabiny Jablonce. Je to hráč, který má ambice, a je profesionál každým coulem. Navíc je to univerzál, což prokázal i v letní přípravě, když vyzkoušel až tři posty," podotkl Frťala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud