30. září 2016 • 08:54

Kanaďan Crosby vyhrál produktivitu Světového poháru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitán kanadských hokejistů Sidney Crosby ovládl produktivitu Světového poháru v Torontu. Na triumfu Javorových listů se podílel devětadvacetiletý útočník Pittsburghu v šesti zápasech deseti body a byl se sedmi asistencemi i nejlepším nahrávačem. Druhý skončil v kanadském bodování další člen kádru suveréna turnaje Brad Marchand, jenž nasbíral osm bodů a s pěti brankami byl nejlepším střelcem.


Z českých hokejistů byl nejproduktivnější na 16. místě útočník Milan Michálek, který zaznamenal ve třech zápasech tři body za dvě trefy a jednu přihrávku.

Crosby měl i nejlepší bilanci plus/minus s osmi kladnými body za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. Nejproduktivnějším obráncem se stal Švéd Erik Karlsson, který si připsal ve čtyřech duelech čtyři body za gól a tři asistence.

Brankářské statistiky ovládl Kanaďan Carey Price, jenž měl nejvyšší úspěšnost zákroků 95,7 procenta a nejnižší průměr 1,4 obdržené branky na zápas. Udržel stejně jako Rus Sergej Bobrovskij, Jaroslav Halák z Výběru Evropy a Švéd Henrik Lundqvist jednou čisté konto.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud