1. října 2016 • 20:38

Nymburk nastřílel sto bodů i pražskému USK

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté mistrovského Nymburka i ve třetím utkání NBL dosáhli na stobodovou hranici a na palubovce USK Praha zvítězili 100:56. Stoprocentní bilanci udržely i druhý Děčín po vítězství 93:69 v Jindřichově Hradci a Pardubice, které vyhrály v Kolíně 96:83. Středočeši a s nimi ještě Brňané, kteří prohráli 61:84 v Opavě, uzavírají po třech kolech tabulku bez jediného vítězství.


Nymburský trenér Ronen Ginzburg rozložil zápasovou zátěž zhruba rovnoměrně mezi všech dvanáct hráčů a každý z jeho svěřenců se opět zapsal i mezi střelce. Ve třetí části vedli hosté až o 50 padesát bodů (91:41).

"Soupeř po celou dobu kontroloval hru. I proto jsme měli vlastní cíle a vlastní úkoly. Prvních deset minut jsme měli problém v zastavování jejich rychlého protiútoku. Každou chybu potrestali. Snažili jsme se to změnit, ale pak nám v obraně dělalo problémy řešení pick and roll," řekl trenér USK Mirsad Alilovič. A připomněl, že Nymburk má skvělý tým. "Dobrou selekci hráčů, každý zná svou roli, ale hlavně jsou schopni hrát jako tým a to i dnes ukázali. Sdílí míč, jsou rychlí, agresivní, fyzičtí..."

Nejtěsnější výhru naopak vybojoval Prostějov, který udolal hosty z Ústí nad Labem 92:90. Ve druhém poločase přitom Orli vedli až o 28 bodů a do posledního hracího období šli s dvacetibodovým náskokem (76:56). "To je přesně takový zápas, kdy hrajete dobře a nakonec máte strach o vítězství," řekl prostějovský kouč Zbyněk Choleva.

"Hráli jsme velmi dobře, ale pod vlivem toho, že máme nemocné, kteří už nemohli hrát, jsme šli do úzké rotace a mysleli jsme si, že to nějak dohrajeme. Oni začali hrát vabank, napadaly jim tam úspěšné střely a nám se až tak nedařilo. Mrzí mě tolik obdržených bodů na domácí palubovce, ale počítá se vítězství," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud