Adam Nenadál
3. srpna 2014 • 14:38

Zeptejte se Ježíše. Třeba na oblíbené kopačky a základní sestavu!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

TÝDEN NA TWITTERU | Letní díl #takurcite má pořadové číslo 74 a po krátké odmlce přináší – jak jinak – komentovaný přehled zajímavých a vtipných sportovních tweetů uplynulého týdne. Tentokrát mě nejvíc zaujal hashtag #ASKJESUS, kterým zval Manchester City fanoušky k diskuzi s Jesusem Navasem. Skončilo to jako ve skeči od Monty Pythons...



Takže: co komu zase na Twitteru uletělo? Pokud si i vy všimnete tweetu, který by se měl příště objevit v příštím #takurcite – neváhejte a dejte nám vědět! Jdeme na to.

Manchester City vyzval prostřednictvím svého twitterového účtu fanoušky, aby se ptali Jesuse Navase, který byl připraven na interview pro klubový web. Jenže správce účtu použil hashtag #ASKJESUS, čehož využili vtipálci z celého světa, kteří se skutečně rozhodli „zeptat se Ježíše.“ A tak místo banálních otázek na základní sestavu, oblíbené kopačky a cíle do nové sezony dorazily i tyhle vtipné dotazy: „Můžete vysvětlit jak je možné, že kráčíte po vodě, ale padáte na trávě?“ „Někde jsem četl, že váš otec způsobil velkou potopu, při které málem umřel Russell Crowe. Nemrzí vás to?“ „Nemyslíte si, že proměnit vodu ve víno je vzhledem k tomu, že jste veřejně známá osoba, trochu nezodpovědné?“ „Koho ze svých dvanácti apoštolů nedáte do základní sestavy? Měl bych tip – co takhle Jidáš?“ VYNIKAJÍCÍ!

Gary Lineker, autor slavného výroku o fotbalu coby hře, v níž nakonec stejně vždycky vyhrají Němci, vtipně komentoval hry Commonwealthu: „Čtvrtý den soutěží a Němci pořád nemají ani jednu medaili.“ Ještě zábavnější ale bylo, když Lineker začal retweetovat reakce svých followerů, kteří nepochopili vtip: „To proto, že Němci nejsou v Commonwealthu, ty idiote! Zůstaň radši u fotbalu!“ Nejlepší obranou před lidskou blbostí je někdy skutečně retweet.

O retweet prosí i Jiří Štajner, který prodává auto. Tak mu aspoň pomůžeme prostřednictvím #takurcite. Mimochodem, ten vůz nevypadá vůbec špatně, díky, čau!

Zatímco Tomáš Berdych neskrývá radost z návštěvy zápasu Manchester United, jeho parťák Radek Štěpánek na Twitteru pravidelně chválí velkého rivala "Rudých ďáblů" – fotbalisty Chelsea. Hlavní je ale fakt, že to pánům společně klape v daviscupovém týmu.

Léto s sebou přináší řadu přestupů a hráčských výměn. A proč se do #takurcite dostaly právě dva tweety Mo Williamse, který se v NBA přesunul z týmu Portland Trail Blazers do Minnesota Timberowolves? Je to jednoduché: vždycky, když o sobě jakýkoliv sportovec mluví ve třetí osobě, Adam Nenadál se královsky baví. „Fanoušci Blazers, kteří mi vyčítají, že odcházím, neví, o co jde. Kdyby Portland chtěl podepsat Mo Williamse, tak to udělá. Je to byznys, lidi,“ tweetoval Williams. A Nenadál tleská.

Ano, i takhle to může v létě vypadat na ledě druholigového českého klubu: jeden z nenadanějších českých beků současnosti a nejlepší tuzemský hráč všech dob...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud