Jakub Dvořák
7. srpna 2017 • 19:06

Takhle hraje posila! Biabiany ukázal, že může Spartě přinést velké věci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel, nastoupil a ukázal, jak má hrát posila. Jedenáctá nová tvář v pražské Spartě Jonathan Biabiany hned v prvním ostrém zápase v Mladé Boleslavi  během 79 minut nastínil, že bude mít pro klub z Letné velký přínos. Zatímco z většiny letních posil panují rozporuplné pocity, křídlo, které si Sparta zapůjčila z Interu Milán, ukázalo, jak se bojuje v novém působišti o místo.



V Praze pobývá už několik dní, stihl pár tréninků. A jelikož prošel přípravou s Interem, nebál se trenér Andrea Stramaccioni Jonathana Biabianyho postavit hned do prvního možného duelu. Přitom proti němu bylo hned několik ale.

Tím hlavním byla nesehranost s týmem. Sám Biabiany to připomenul i v rozhovoru pro klubový web. Přesto Stramaccioni riskantní krok provedl a poslal francouzského fotbalistu v Mladé Boleslavi do základní jedenáctky. Výsledek? Devětadvacetiletý hráč se chtěl za vloženou důvěru odvděčit za každou cenu.

Oproti laxnímu přístupu jiných letních posil, které v rudém dresu zatím tápou, museli fanoušci sami uznat, že Biabiany nepřijel do Prahy na výlet.

Od prvních minut bojoval, byl aktivní. Jeho rychlost na domácí beky platila. Dokonce se dostal i do první velké šance Letenských. Domácí brankář Vejmola jej však ve velké příležitosti vychytal.

Biabianyho to neodradilo. O pár minut později jej za obranu vyslal Michal Sáček a čerstvá posila Sparty načechrala přesným centrem míč přímo na hlavu Davida Lafaty , který neměl problém skórovat.

I ve druhém poločase Biabianyho aktivita nepolevovala. S levým křídlem Talem Ben Chaimem podporovali na hrotu kapitána Lafatu a neustále se snažili kombinovat, uvolňovat se za obranu a větrat boleslavskou obranu.

Do dokonalosti měla souhra těchto tří ofenzivních hráčů ještě daleko, ale za dva až tři zápasy spolu mohou předvádět velké věci. V Boleslavi totiž rodák z Paříže, který prošel kromě Interu i Parmou, ukázal, že patřit mezi přestupové flopy rozhodně nechce.

Mladá Boleslav - Sparta: Biabiany má asistenci, Lafata dal hlavou Spartě vedení 1:0
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Sparta: Biabiany v tutovce! Francouze ale vychytal Vejmola
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Sparta: Biabiany přenesl míč na Frýdka, jeho slabou střelu lapil Vejmola
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Sparta: Stronati sestřelil Biabianyho, dostal žlutou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud