Jakub Konečný
14. srpna 2016 • 10:29

Sparta se ocitla v pasti. Případ Konaté totiž nemá dobré řešení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radost z důležitého vítězství po kvalitním výkonu na hřišti Bohemians kalí Spartě jediná věc – stávkující Tiémoko Konaté. Reprezentant Pobřeží slonoviny chce za každou cenu odejít do Steauy Bukurešť, a tak se rozhodl situaci maximálně vyhrotit. Klubu, kde má ještě dva roky platnou smlouvu, vypověděl poslušnost.



Nechal Spartu ve štychu v ten nejméně vhodný okamžik. Tiémoko Konaté se bez omluvy nedostavil na páteční trénink před těžkým utkáním na hřišti Bohemians a klubu pouze vzkázal, že chce odejít. Krokem, který se v žádném případě neslučuje se statutem profesionálního fotbalisty, přitlačil africký rychlík letenský klub ke zdi. Dostal jej do situace, která zřejmě nemá správné východisko.

Sparta má v podstatě jen dvě možnosti, obě špatné. První varianta je, že nátlaku hráče, který v jejích barvách už nechce působit, podlehne. Vždyť žádný klub, tím méně takový kult, jako je Sparta (nebo Slavia, Baník…), by neměl ve svém středu držet fotbalisty, kteří vidí svou budoucnost jinde, protože to vzhledem ke své historii zkrátka nemá zapotřebí.

Jenže když český vicemistr Konatého do Rumunska uvolní, navíc za neadekvátně nízké odstupné, vytvoří tím nebezpečný precedens. A v pondělí na trénink nedorazí třeba další dva výtečníci.

Takže pravý opak? Konatému napařit mastnou pokutu a na sílu ho přimět, aby plnil lukrativní profesionální kontrakt, který na Letné o svobodné vůli podepsal? I to je ošidné. Vztah mezi hráčem a klubem byl nevratně narušen, už nikdy mu stoprocentně nebude věřit majitel, trenér ani spoluhráči. A hlavně se proti Konatému postaví fanoušci, protože ti takový projev neúcty ke klubu zkrátka neodpouštějí.

Sparta si tak musí rychle rozmyslet, které ze dvou špatných řešení ji bude méně bolet.

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Sparta 0:2. Výhru favorita vystřelil Juliš s Dočkalem
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud