Jan Jaroch
1. dubna 2016 • 11:46

Absence Kvitové na Fed Cupu? Další znepokojivý signál

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová si vybojovala nezpochybnitelné právo chovat se vůči Fed Cupu, jak jí přijde vhod. Vyhrála ho čtyřikrát za posledních pět let, v každém duelu se vydala ze všeho. Proč má člověk ale pocit, že současná absence při semifinále ve Švýcarsku tak nějak zavání?



Nejlepší česká tenistka je teď svou vlastní trenérkou a hodí se jí jiný program, než aby si v půlce dubna střihla kvalitní týden tréninku v Lucernu s tím nejlepším možným servisem a pak i nějaký zápas. Letos jich odehrála jen 14 s negativní bilancí 6:8. Staví tak na hlavu svá prohlášení z minulosti, jak jí fedcupový týden prospívá.

Bohužel tohle jednání až příliš dobře zapadá do zvěstí, které se kolem stále ještě nejlepší české tenistky hromadí. Je zmatená, neví, co chce. I lidé jí skutečně velmi blízcí jsou ve velkých rozpacích. Ona se dá její neúčast ve Fed Cupu rovněž vykládat tak, že se raději bude držet stranou a pojede si v závětří po svém. Nechce se jí možná zase dokola odpovídat, proč hraje tak, jak hraje, a kdy si už najde kouče. Jejímu nadšení do Fed Cupu zřejmě nepřidalo, že v loňském finále s Ruskem ani nyní v prvním kole v Rumunsku nebyla hrdinkou, když prohrála tři ze čtyř zápasů a svými výkony ji překryla Karolína Plíšková . Nebo prostě jen právě teď nemá sebevědomí na to, aby šla s kůží na trh.

Absence Kvitové není pro tým žádnou tragédií. V současné formě je otázkou, zda by se dostala vůbec na kurt. Takhle bude hierarchie jasně daná, dvě tahounky Karolína Plíšková s Barborou Strýcovou jsou v jasné pozici a ať se předvedou. Ostatně za letošní sezonu jsou právě tyhle dvě nejlepšími Češkami na okruhu.

Petra Kvitová, jež je sama sobě trenérkou, jen vyklízí pozice. A to i teď oficiálně ve fedcupovém týmu, což je další znepokojivý signál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud