Jonáš Bartoš
1. září 2017 • 23:26

Češi mohli laxní Němce nachytat. Vyjma Daridovy parády ale klíčové akce zazdili

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohrát se suverénními světovými šampiony 1:2 rozhodně není tragédie. Češi si i tak můžou po pátečním duelu s Německem drbat hlavy. V Edenu nebyli horším týmem, naopak. Někdy bez dostatečného nasazení hrající favority mohli několikrát nachytat. Povedlo se to pouze nádhernou ranou Vladimíru Daridovi. Zbylé naskytnuté možnosti, které se před českou družinou rýsovaly, ale zůstaly nevyužité. Bez větší efektivity nelze uspět a Čechy špatná finální fáze bude ještě dlouho mrzet.



Ráz utkání hodně určila už 4. minuta, kdy skóroval mladík z Lipska Timo Werner. Němci hráli to, co potřebovali, na hřišti se rozhodně nepředřeli. Češi se naopak snažili hrát, celkově působili svěžím, odvážným dojmem.

Sympatická aktivita, řada zajímavých vyhraných soubojů a pěkné přechody do útoku vyvrcholily vyrovnávací ranou Vladimíra Daridy . Parádní střela, která se šikovnému záložníkovi možná ještě v životě nepovedla. Jenže na bod to nestačilo, Mats Hummels se v závěru pověsil do vzduchu a hlavičkou rozhodl.

Vyjma Daridovy parády Češi bohužel vyhořeli ve finální fázi, kde z nabídnutých možností nedokázali nic zužitkovat. Šlo by jmenovat řadu momentů. Jakub Jankto sympaticky prošel až k vápnu, posunul do palebné pozice Kopicovi. Plzeňský záložník ale ideální moment na střelu prováhal a němečtí obránci jeho pokus zblokovali na roh. Tentýž hráč mohl ve 34. minutě najít rozběhnutého Krmenčíka, jenže znovu otálel, o míč přišel a situaci hasil až útočným faulem.

Efektivnější mohl být i Vladimír Darida – v prvním poločase několikrát získal výbornou prací v souboji míč, pak ale svou snahu zhatil mizernou přihrávkou, případně nepřesným centrem. A takhle by šlo pokračovat, Češi si podobných náznaků vypracovali kupu. Když ale proti nabušenému soupeři takové příležitosti nevyužijete, nemůžete uspět.

Výkon českého mužstva rozhodně nelze brát jako zklamání, proti Němcům nebyli daleko od vybojovaného (a zaslouženého) bodu. Jarolímovi hoši by si měli vzít z utkání pozitivní prvky a přenést je do Severního Irska, kde bezpodmínečně musí brát tři body.

Góly

Domácí: 78. Darida

Hosté: 4. Werner, 88. Hummels

Sestavy

Domácí: Vaclík – Gebre Selassie, Kalas, Suchý (C), Novák, Bořil – Kopic (53. Krejčí), Darida, Souček, Jankto (89. Zmrhal) – Krmenčík (76. Kliment).

Hosté: ter Stegen – Kimmich, Hummels, Ginter, Hector – Kroos, Stindl (67. Draxler) – T. Müller (C), Özil, Brandt (61. Rüdiger) – Werner (79. Can).

Náhradníci

Domácí: Barák, Dočkal, Hovorka, Hušbauer, Kadeřábek, Kliment, Koubek, Krejčí, Lüftner, Pavlenka, Zmrhal

Hosté: Can, Draxler, Gómez, Goretzka, Henrichs, Leno, Rüdiger, Rudy, Süle, Trapp, Younes

Karty

Domácí: Kalas

Hosté: T. Müller, Rüdiger

Rozhodčí

Sergej Karasev – Anton Averjanov, Tichon Kalugin (všichni Rusko)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Návštěva

18093 diváků

Z V R P Skóre B
1. Německo 10 10 0 0 43:4 30
2. Sev. Irsko 10 6 1 3 17:6 19
3. Česko 10 4 3 3 17:10 15
4. Norsko 10 4 1 5 17:16 13
5. Ázerbajdžán 10 3 1 6 10:19 10
6. San Marino 10 0 0 10 2:51 0

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud