Květoslav Šimek
4. prosince 2016 • 10:23

Vůjtkova pokora může být při plánovaném návratu vzorem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to zajímavý návrat. Vladimír Vůjtek (69) se po deseti letech postavil na extraligovou střídačku Vítkovic. Jako asistent Pavla Trnky během období, kdy bude Jakub Petr s reprezentací na mistrovství světa do 20 let.



Zaujala mě na tom jedna věc. Vůjtkova pokora. Než se zkušený bard do krátkého záskoku pustil naplno, domluvil se s kolegy, že si ještě před odjezdem Jakuba Petra nejdřív na střídačce zkusí pár zápasů v roli pozorovatele a třetího vzadu.

„Chci vidět, co říkají hráčům v kabině, co jim říkají na poradách. Zatím bez toho, abych měl taky nějaké proslovy. Spíš se chci zatím jen tak dívat, abych jim něco nezkazil.“ Říká trenér, který má doma stříbro z mistrovství světa se Slovenskem (2012), dva ruské tituly s Jaroslavlí (2002 a 2003), nebo trofej ze Spenglerova poháru s Dynamem Moskva (2009). Ligová stříbra či bronzy, české i ruské, nepočítaje.

Klobouk dolů. Vůjtek ukázal, že navzdory dosaženým výsledkům se člověk/trenér pořád učí. I v tomto může být pro mladší kolegy vzorem. A nejenom těm ve Vítkovicích.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud