Richard Šíma
23. září 2014 • 06:00

Baroš se nežene za výdělkem, snad koleno vydrží. Baník i liga se těší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělá zpráva pro Baník i celou Synot ligu. Milan Baroš se chce do české ligy znovu vrátit. To je jistota. Kdyby tomu tak nebylo, neseděli by v těchto dnech manažer Pavel Paska a šéf Baníku Petr Šafarčík v Praze nad jednacím stolem a nebavili by se o podmínkách jeho působení v Ostravě.



Můžeme teď už jen s napětím čekat, zda se skutečně dohodnou. Všechno tomu, zdá se, nasvědčuje. Milan Baroš se v té chvíli stane třetím slavným odchovancem Baníku, který se do klubu vrátil a který naskočí do hry po vyléčení přetrženého vazu v koleni. To je ovšem po zkušenostech Marka Jankulovského a Václava Svěrkoše zvlášť v Ostravě velmi odvážný krok, zdá se.

Baroš snad ví, co dělá. Nežene se za výdělkem, není ve stresu z toho, že nebude-li už hrát vrcholově fotbal, nezajistí se na zbytek života. Tuto starost už dávno nemá, chce prostě jen hrát ještě fotbal. O důvod víc věřit tomu, že vzal v úvahu všechna možná rizika. Nebo ještě lépe, že má relativní jistotu, že koleno je ve stavu, v němž zátěž vydrží.

A Baník? Nic mu v současné době nepřijde více vhod než návrat slavného odchovance. Při Svěrkošově zranění a aktuálně kolísavé Narhově formě nemá útočníků nazbyt. Baroš navíc přitáhne do ochozů diváky, kteří se z Bazalů po zavedení adresného ticketingu na podzim poněkud vytratili. Baník i Synot liga se těší.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud