Stanislav Hrabě
4. září 2014 • 15:13

Trenér Miroslav Beránek je pro pražskou Slavii správný pes

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia Praha, druhý tým tabulky Synot ligy, prohrála s účastníkem Národní fotbalové ligy Viktorií Žižkov 1:2 a tím je vyřazena z Poháru FAČR. Jinými slovy snadnější, tedy co do počtu zápasů, cesta do evropských soutěží se jí uzavřela. Ostuda, zklamání? 



Pro trenéra Miroslava Beránka rozhodně. Chtěl postoupit, jít dál. Nehledal výmluvy na nepříznivé okolnosti a našel by jich tentokrát opravdu požehnaně.

Na zdecimovaný kádr zdravotními potížemi a reprezentačními povinnostmi, chybělo mu 17 (!) hráčů z kádru A týmu.

Na termín střetnutí, které talentované mladíky poslal hájit českou vlast v mládežnických kategoriích a útočníka Balaje albánskou.

Na silný tým už ve 3. kole, jímž byl lídr Národní fotbalové ligy Viktoria Žižkov, jiní prvoligové týmy narazily na mnohem příjemnější protivníky.

Bylo toho dost, snadno by ze Slavie udělal oběť.

On však všechno odmítl. „Byť jsme měli pouze jednoho nebo dva hráče základní sestavy, čekal jsem, že náhradníci k tomu přistoupí lépe. Měli šanci ukázat, že by měli dostávat větší šanci v základu, bohužel se o to neporvali,“ neskrýval nespokojenost s předvedenými výkony hráčů, kteří měli být podle něj oporami.

Slova slávistické ubrečenosti, která nejstaršímu českému klubu jsou často přisuzována, z jeho úst nezazněla. Naopak mluvil o odpovědnosti, náročnosti, pracovitosti, bojovnosti, nasazení.

Miroslav Beránek je ten správný pes, kterého Slavia v současné době potřebuje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud