Stanislav Hrabě
8. června 2015 • 16:56

Škoda v reprezentaci? Otevírají se před ním zářivější obzory

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jediný gól dělil slávistického útočníka Milana Škodu od koruny krále střelců uplynulého ligového ročníku a zdálo se, že tím by dosáhl vrcholu v kariéře. Teď pravděpodobně přijde finančně zajišťovací angažmá v nižší soutěži v západní Evropě, hodně se mluví o druholigovém německém 1. FC Kaiserslautern, a součet se uzavře. Slušně, nikoli blyštivě. Pozvánka do reprezentačního týmu na kvalifikaci proti Islandu však před vytáhlým útočníkem odkrývá daleko zářivější obzory. 



Milan Škoda vyzrál, co dříve zahazoval, nyní proměňuje.

Milan Škoda se dokáže prosadit do koncovky sám, není závislý bezvýhradně na podpoře spoluhráčů.

Milan Škoda umí vystřelit z dálky, obejít protivníka, vyniká ve hře hlavou.

Milan Škoda je nesmírně silný v osobních soubojích, dokáže udržet míč.

Nejsou to ideální předpoklady pro člena reprezentačního kádru? K tomu přidává i nekonfliktní povahu se schopností ustát pozici náhradníka.

Proti jeho většímu vytížení v českém výběru může být věk – příští rok, kdy se koná mistrovství Evropy ve Francii, mu bude třicet. Perspektiva tudíž nevýrazná. Ale copak trenér Pavel Vrba nebude potřebovat hráče, jehož přínos bude okamžitý? Třicetiletí útočníci nejsou zdaleka mršiny, mohou být nadmíru užiteční.

Stačí připomenout dva jeho slávistické předchůdce. František Veselý st. nikdy nepatřil mezi nepostradatelné základní kameny bývalé československé reprezentace, zaskvěl se neuvěřitelně až na mistrovství Evropy 1976, kdy ve věku 33 let v roli náhradníka výrazně přispěl ke zlaté korunovaci.

Stanislav Vlček se mezi reprezentanty trvale vklínil ve třiceti a vychutnal si EURO 2008, kdy nastoupil ve všech zápasech byť jako střídající. A rovněž sparťanský střelecký fenomén David Lafata vystoupal na vrchol, když už měl tři křížky za krkem.

Bylo by to pro Škodu málo? Rozhodně ne. Může mít před sebou ještě skvělou budoucnost. Ne na léta, ale na zážitky a možná i úspěchy.

Škoda už v nominaci nedoufal, Kadeřábka vytočila nejistota
Video se připravuje ...

HRÁČ SEZONY: Škoda ukázal obdivuhodný tah na branku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud