7. srpna 2009 • 18:35

Berlín zavalí rekordní počet novinářů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Horečné přípravy na nadcházející atletické mistrovství světa okolo Olympijského stadionu v Berlíně spočívají hlavně ve vytváření zázemí pro novináře. O šíření zpravodajství ze sportovní akce roku do celého světa se bude starat rekordní množství 3500 novinářů.



V areálu kolem berlínského stadionu mají nyní plné ruce práce hlavně hbití elektromontéři. Instalují elektrické rozvody a internetové připojení do desítek buněk pro televizní štáby i do velkokapacitního stanu pro převážně píšící žurnalisty.

Zásobování elektřinou bude zajišťovat pět generátorů. "To by vystačilo na menší město," podotkl mluvčí mistrovství Stefan Thies. Za jižní tribunou zase vzniká mediální vesnička pro 40 televizních stanic z celého světa.

Sledování závodů běžců, oštěpařů nebo výškařů z obýváků umožní milionům sportovních fanoušků na celém světě stovky televizních kamer. Atletické soutěže budou od 15. do 23. srpna přenášeny a vysílány ve více než 170 zemích světa.

Nejvíce prostoru si zabraly domácí veřejnoprávní společnosti ARD a ZDF, které do terénu vyšlou na 220 zpravodajů a techniků a dohromady odvysílají 55 hodin přímých přenosů, poprvé ve formátu HDTV. Jenom japonská televizní společnost TBS prý bude mít v Berlíně k dispozici 150 svých lidí.

Takové množství novinářů v jednom areálu dělá kvůli nebezpečí šíření prasečí chřipky starosti i epidemiologům. V mediálních průvodcích určených akreditovaným novinářům prý bude jedna kapitola věnována hygienickým pravidlům chování.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud