2. dubna 2015 • 11:16

Satoranský se chystá na El Clásico. Jde o prestiž i vyhnout se Veselému

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavné El Clásico v nejlepší soutěži Evropy. A do toho bitva o první místo ve skupině nejlepších 16 celků, kde nebude chybět ani basketbalista Tomáš Satoranský. „V tomhle zápase je možné vše,“ ví český rozehrávač před dnešním vyhecovaným duelem, kde katalánský celek bude muset svého rivala porazit nejlépe o 25 bodů! Utkání začíná od 20.45.



Jde o pořádnou prestiž i lepšího soupeře do čtvrtfinále. Vyhnout se CSKA Moskva, Olympiakosu Pireus nebo Fenerbahce Istanbul (a Jana Veselého).

„Je to velmi sledované utkání, zejména v porovnání s jinými basketbalovými zápasy, ale s fotbalem se to zatím srovnávat nedá. Fanoušků fotbalu je přeci jen ve Španělsku víc,“ říká český rozehrávač Tomáš Satoranský k dnešnímu derby Barcelony s Realem Madrid.

El Clásico, které může rozhodnout o vítězi euroligové skupiny.

„Pro nás to bude ohromně těžké a mimořádně důležité utkání. Jsme v komplikované situaci, protože jsme u nich první zápas prohráli o 24 bodů,“ připomíná basketbalista ve službách Barcelony nepovedené vystoupení z prvního vzájemného měření sil.

Dvě kola před koncem tak katalánská celek ztrácí na svého soka v tabulce jeden bod a má výrazně horší celkové skóre. Ideálně by tak Barcelona potřebovala zvítězit o 25 a více bodů.

Pak by měla první místo ve svých rukou. Výhra o 24 bodů a méně ponechává Barceloně šanci na první místo, ale musí v závěrečném kole spoléhat na pomoc Žalgirisu. Naopak prohra znamená konec nadějí a jisté druhé místo ve skupině E.

„Člověk nikdy neví, co se stane v El Clásiku. Myslím, že budeme mít bouřlivou podporu a uvidíme,

jak se zápas vyvine,“ věří Satoranský a spoléhá na podporu zaplněného domácího Palau Blaugrana.

A má k tomu důvod. Vždyť Barcelona v Eurolize naposledy podlehla právě Realu a drží tak již šesti zápasovou šňůru vítězství. Zápas vysílá 2. dubna od 20:45 ČT na svém webu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud