6. května 2016 • 16:00

Squashisté hlásí: Splněno! Muži i ženy slaví na ME postup mezi elitu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Paráda. Mužská a ženská squashová reprezentace si na mistrovství Evropy týmů v Polsku v sobotu zahrají finále 2. divize. Muži v čele s hrajícím koučem Janem Koukalem porazili v semifinále Wales 3:1 a ženy si poradily s Maďarskem 3:0. Tím se oba české výběry automaticky pro příští rok zařadily mezi osm nejlepších týmů v Evropě a postoupili do 1. divize. V sobotu čeká mužský výběr finále 2. divize se Švýcarskem. Ženy nastoupí proti Španělkám.



Čeští squashisté byli naposledy v 1. divizi v roce 2011, tehdy sestoupili do nižší kategorie. „Pro český squash je to ohromný úspěch. V příštím roce si zkusíme zápasy proti absolutní elitě, což nás hodně posune,“ říkal Jan Koukal, který je na evropském šampionátu v pozici české jedničky a hrajícího kouče.

Proti Walesu se v semifinálovém duelu neprosadil, když prohrál ve třech setech proti Peteru Creedovi. "Každá země má na místě jedničky kvalitního hráče. Tentokrát jsem nebyl oporou, prohrál jsem po těsných koncovkách," napsal na svůj facebookový profil sedmnáctinásobný mistr republiky.

Pochvaly se od něj dočkali jeho parťáci z týmu. "Martin Švec s Danem Mekbibem urvali výhry 3:0 a Petr Martin po fantastickém výkonu potřebný set, který nám zajistil vítězství," konstatoval Koukal.

„Petr Martin si to zasloužil, ve druhém setu zahrál nejlépe, co jsem ho kdy viděl hrát. Věděli jsme, že soupeře nepůjde fyzicky udolat, tak jsme si stanovili, aby byl agresivnější v útoku. To bylo ve druhém setu klíčové,“ popsal nadšeně Koukal.

Finále 2. divize je na programu v sobotu a český výběr si zahraje proti Švýcarsku. Ve stejný den nastoupí do finále také české squashistky, které vyzvou Španělky.

„Ty budou rozhodně nejtěžší. Na druhou stranu už finále můžeme odehrát v psychické pohodě, do elitní divize jsme se vrátily,“ poznamenala Zuzana Kubáňová. Češky na turnaji ve Varšavě doposud neprohrály ani zápas.

Mistrovství Evropy ve squashi týmů v Polsku (Varšava), muži – 2. divize, semifinále: ČESKO-Wales (Jan Koukal-Peter Creed 0:3, Daniel Mekbib-Emyr Evans 3:0, Martin Švec-David Haley 3:0, Petr Martin-Joel Makin 1:1 src.). Švýcarsko-Dánsko 4:0.

Ženy – 2. divize, semifinále: ČESKO-Maďarsko 3:0 (Anna Klimundová-Gabriella Csókásiová 3:0, Zuzana Kubáňová-Edina Szombattiová 3:0, Eva Feřteková-Csenge Kiss-Mátéová 3:0). Španělsko-Švýcarsko 3:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud