6. července 2008 • 23:05

Street na Mystiku vyhrál Rogers

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký skateboardista Jereme Rogers vyhrál elitní kategorii street na pražském závodě Světového poháru Mystic Sk8 Cup.



Třiadvacetiletý závodník závodu dominoval už od sobotního semifinále a nakonec si odvezl rekordní prémii 8 tisíc dolarů (asi 121 tisíc korun). Na vítěze dvou minulých ročníků Brazilce Vieiru zbylo druhé místo. Nejlepší z českých zástupců Tomáš Vintr obsadil v nabité konkurenci místo desáté.

Finálové jízdy streetu sledovaly zcela zaplněné tribuny skateparku na pražské Štvanici, řada fanoušků se na ně vůbec nedokázala vmáčknout. "Místo k sezení je tu pro tři tisíce lidí, další minimálně tisíc se vešel vestoje," odhadl počet diváků pro ČTK ředitel závodu Tomáš Rejman. Během celého víkendu si podle něj do areálu našlo cestu přes deseti tisíc návštěvníků.

Trochu ve stínu streetu zůstala kdysi královská disciplina na vertikální rampě. I ta však měla svého hrdinu. Brazilec Sandro Dias vynechal sobotní kvalifikaci, přesto v neděli s přehledem zvítězil, navíc přidal druhé místo i v uzavřeném bazénu, tzv. bowlu.

Žádný velký úspěch nevybojovaly české dívky. Ve třináctičlenném startovním poli v kategorii street skončila nejvýše devátá Lucie Hlavsová. Celkem se závodů účastnilo přes 200 závodníků, téměř polovina z nich v mužském streetu.

Výsledky:
Street: 1. Rogers (USA), 2. Vieira, 3. Curtiba (oba Braz.), ... 10. Vintr, 23. Kesler, 32. Koten (všichni ČR).

Vertikální rampa: 1. Dias (Braz.), 2. Millar (Aus.), 3. Horrwath (Něm.), ... 12. Tomšovský, 16. Hušek (oba ČR).

Bowl: 1. Benoliel (Fr.), 2. Dias (Braz.), 3. Marcus (USA), ... 21. Kesler, 22. Tomšovský, 24. Horváth (všichni ČR).

Street, ženy: 1. Bakerová (USA), 2. Bouilliartová (Belg.), 3. Hawkinsová (USA), ... 9. Hlavsová, 10. Kašparová, 11. Voronková (všechny ČR).

Články odjinud


Články odjinud