Martin Hašek
8. prosince 2016 • 09:49

Dostihový klub: Mikuláš u Váni, začal předprodej na další rok

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostihová fanliga v přímém přenosu oslavila svůj první rok. Třicet členů Dostihového klubu iSport.cz navštívilo stáje trenéra Josefa Váni. Ten klubu, který už začal s předprodejem členství pro další sezonu, pronajímá hnědáka Theophila, který letos v klubových barvách jednou vyhrál a doběhl druhý v prestižním Poplerově memoriálu. Principál chce jeho kariéru dál posouvat směrem k Velké pardubické.



V provozní budově dostihové centrály v Mlýncích na Karlovarsku bylo příjemné teplo, ale Josef Váňa právě přiběhl zvenku a tváře měl červené mrazem. Hned se hnal k hrnci svařeného vína.

„Kdo nemá? Já!“ zahlaholil. „Ohřáli jste to, kluci, nebo je to studený? Hm… To by šlo!“

Předvánoční atmosféru ve Váňových stájích si členové Dostihového klubu iSport.cz užili s vínem, čajem i pochutinami z dárkových košů za první vítězství hnědáka Theophila v klubových zelenobílých barvách.

Dostihový klub iSport.cz se rozjel vloni na podzim a nabídl široké veřejnosti možnost se za symbolickou částku podílet na kariéře dostihových koní. V prvním roce klub přilákal sedmdesát členů, čímž se stal historicky nejpočetnějším syndikátem v zemi.

Šestiletý hnědák Theophilos, kterého Váňa klubu pronajímá, fanoušky rozhodně nenudil. Při prvním červnovém startu se členové dívali z lóže pardubického závodiště, jak kůň shodil ze sedla jezdce Boekhouta, aby po překonání bariéry skončil mezi překvapenými diváky. V dalším dostihu už skončil Theophilos čtvrtý, následovalo první vítězství a ceněný start v Poplerově memoriálu v den Velké pardubické.

Na návštěvě u Josefa Váni
Video se připravuje ...

„On je Theophilos takovej trošku napruženej. Myslí si, že přijdeme na dráhu a půjdeme skákat. Jeho temperament je trošku silnější než u ostatních koní. Ale stárne a jde to dobře,“ usmíval se Váňa během předvánoční návštěvy, během které se kůň předvedl zájemcům na tréninkové dráze v Mlýncích.

Theophilos zůstává nadějným překážkovým koněm, který v letošní sezoně získal důležité zkušenosti na hlavním překážkovém závodišti v Pardubicích. V říjnovém Poplerově memoriálu si zdárně vyzkoušel těžké překážky typu Velkého vodního příkopu nebo Hadího příkopu.

„Jak zvládl přeskočit vody? Super!“ pochvaluje si Váňa, který i proto chce dál směřovat kariéru koně směrem k Velké pardubické.

„Když to dobře půjde, na podzim bych chtěl skončit v Ceně Labe, nebo Ceně Vltavy,“ zmiňuje Váňa dvě důležité předzkoušky pro adepty nejslavnějšího překážkového dostihu v zemi. „Na Velkou bych klidně rok počkal. On nemá žádnou krosovou zkušenost. Ale získává rozum a s vytrvalostí problém nikdy nebyl.“

Podílet se na vlastnictví koně s vyhlídkou na start ve Velké pardubické se pro většinu lidí může zdát nereálné. V projektu Dostihového klubu iSport.cz je to ale možné. Předprodej pro další sezonu už začal a zájemci si mohou vybrat ze tří druhů členství v cenách od 1500 – 3000 korun za rok. Může jít o netradiční dárek pod stromeček.

Na návštěvě u Josefa Váni
Na návštěvě u Josefa Váni

„Neměla jsem o tomhle projektu tušení, ale dostal jsem ho od dcery v loňském roce jako vánoční dárek a jsem nadšená,“ usmívala se během návštěvy Váňových stájích jedna ze členek. „Je to supr a doufám, že bude lidí ještě víc.“

Současní členové se ve Váňově centrále mohli také projet v sedle zkušeného překážkáře Mister Westminstera, který už v kariéře vydělal na výhrách téměř dva miliony korun. Do sedla mohli na chvilku i začátečníci.

„Ne dozadu! Dopředu se jezdí s koněm,“ smál se Váňa. „Dejte ještě kolečko! A trošku přidejte do kroku, ať neusnete!“

CO JE DOSTIHOVÝ KLUB ISPORT.CZ?

Veřejnosti otevřený dostihový klub, který si klade za cíl vlastnit jednoho či více dostihových koní a umožnit tak členům za minimální roční poplatek prožívat pocity majitelů závodních koní. Zatím Josef Váňa klubu pronajímá hnědáka Theophila.

JAK SE STÁT ČLENEM?

Objednejte si členství na stránkách www.dkfans.cz, nebo na www.isport.cz/dostihovyklub

KOLIK ČLENSTVÍ STOJÍ?

Pro příští sezonu se prodávají jednotlivé členství za 1500 korun, párové členství za 2000 korun a rodinné členství za 3000 korun

SEZONA 2016

V prvním roce klub přilákal 70 členů a stal se nejpočetnějším dostihovým syndikátem v zemi.

Premiérový dostih sledovali členové z lóže, pronajatý kůň Theophilos shodil jezdce a skončil na tribuně mezi diváky.

Během sezony se Theophilos zúčastnil čtyř dostihů, jednou vyhrál, skončil druhý v Poplerově memoriálu.

Před každým dostihem se členové v paddocku potkali s trenérem i jezdcem, užili si vítězný ceremoniál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud