30. května 2013 • 18:43

Přestupový hit! Florbalový talent Ondrušek jde z Tatranu do Chodova

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišli nejen o nadvládu v české lize, ale také o hráče, který je považován za supertalent českého florbalu. Po třech letech v Tatranu Střešovice přestoupil útočník Tom Ondrušek k rivalovi do Chodova. „Důvodů bylo samozřejmě víc, ale potřeboval jsem impuls, abych se dál zlepšoval. Chodov je pro mě momentálně nejlepší varianta,“ vysvětlil Ondrušek na stránkách klubu.



Už ve svých dvaceti letech má ve florbalové lize silné jméno. A roste z něho stálice i v seniorské reprezentaci. Po třech letech v Tatranu Střešovice však talent Tom Ondrušek překvapivě odchází.

A ne ledaskam. Rovnou k pražskému rivalovi do Chodova, který Tatran letos vyřadil v semifinále play off a vzal mu naději na čtvrtý titul v řadě (a šestnáctý celkově).

„Jednoduché rozhodnutí to nebylo. Ale když má člověk určitý cíl, tak musí občas dělat i méně příjemná rozhodnutí,“ uznal Ondrušek.

Jeho bilance v Tatranu? Úctyhodná! 92 branek z 96 zápasů. Mohl být hlavním stavebním prvkem giganta, který prochází omlazením. Jenže místo toho bude hrát v Chodově s dalšími reprezentanty Matějem Jendrišákem nebo Ondřejem Mikešem.

„Jak se těším na hru s nimi? Na to je ještě asi brzo odpovídat, protože teď s klukama potíme krev na ovále, takže až dostaneme hokejku od ruky, budeme myslet na florbal. Ale nic to nemění na tom, že se na spolupráci se všemi hráči těším a je to pro mě nová výzva,“ tvrdí Ondrušek.

Chodov letos došel do superfinále (kde však prohrál s Vítkovicemi) i díky trenéru Radimu Cepkovi. Ten však nyní bude trénovat jen reprezentační mužstvo.

„Nejdůležitější je, aby byla mezi hráči a trenéry ideální chemie a vzájemný respekt, a kdybych to od Chodova nečekal, nepřestoupil bych. Takže se na spolupráci se všemi moc těším, a jak už jsem řekl, pro všechny to bude nová sezona - nová velká motivace a výzva být ještě o jeden schod výše,“ přál si na závěr Ondrušek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud