15. prosince 2013 • 15:17

Český florbal má svoji miss. Vítězka kvůli Švédům nesměla na plochu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Český florbal vyhlásil při domácím mistrovství světa svou první miss, ale vítězka soutěže Nikola Dědková z České Lípy na plochu ostravské ČEZ Arény na korunovaci nemohla. Po odporu proti spojování soutěže krásy se sportem ve švédských médiích a kritice prezidenta Mezinárodní florbalové federace Tomase Erikssona organizátoři změnili plány a devatenáctiletá kráska dostala korunku jen v televizním přenosu.



"Myslím si, že každý má právo říct si názor, žijeme ve svobodné zemi. Nebudu lhát, že mě to nemrzelo. Ale takový je život, člověk se s tím musí poprat a jít dál. Stejně nic jiného nejde dělat," reagovala Dědková na fakt, že si nemohla korunovaci vychutnal před 5021 diváky v hale.

Korunku z dílny Davida Lomose, který vytvořil trofeje pro vítěze mužské i ženské extraligy, jí nasadil v druhé přestávce duelu o bronzu Česka se Švýcarskem ve studiu České televize prezident České florbalové unie Filip Šuman.

Anketa Miss Český florbal byla součástí propagace šampionátu. Kritika švédských médií, která se intenzivně zabývají genderovou problematikou, sice změnila plány organizátorů, na druhou stranu na soutěž ještě více upozornila.

Prezident České florbalové unie Filip Šuman předává korunku florbalové miss Nikole Dědkové
Prezident České florbalové unie Filip Šuman předává korunku florbalové miss Nikole Dědkové

Prezident České florbalové unie Filip Šuman a vítězka Miss florbal Nikola DědkováFoto Barbora Reichová Sport

"Otázka české florbalové miss se dokonce dostala na stůl výkonného výboru Mezinárodní florbalové federace, kde ji drtivá většina jeho členů vyhodnotila jako velmi povedenou propagační akci," uvedl Šuman.

Dědková ve finálovém dvoutýdenním hlasování na facebooku těsně předčila Nikolou Šrámkovou ze Herbadentu SJM Praha 11 a Annu Macháčkovou z Jaroměře.

"Jsem nadšená," řekla Dědková, kterou do soutěže přihlásil švagr Štěpán Slaný, bývalý florbalový reprezentant. "Už jsem vyhrála Miss Českolipska, tam mě taky přihlásil Štěpán," usmívala se.

Se spoluhráčkami z České Lípy nafotila i odvážný kalendář. "Přišly s tím holky. By to skvělý nápad, výtěžek šel na dobrou věc. Na novorozenecké oddělení českolipské nemocnice. Co si budeme povídat, lidem se to líbí. Vypadá to dobře," doplnila Dědková.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud