15. dubna 2016 • 21:01

V Superfinále možná padne divácký rekord. Favoritem má být Chodov

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v neděli se rozhodne. Chodov či Vítkovice, kdo z nich se stane novým šampionem florbalové ligy? „Favoritem bude podle mě Chodov,“ říká florbalista Kladna Oleg Dejnega a jeho tip potvrzuje i řada sázkových kanceláří. „Nevadí, nepočítalo se s námi ani proti Tatranu či Boleslavi a přesto jsme vždy postoupili,“ usmívá se zase šutér Vítkovic Jan Šebesta. Superfinále se hraje v neděli.



V O2 Aréně se znovu chystá peklo, v němž by mělo křičet přes rekordních dvanáct tisíc fanoušků. A jak mezi ženami, tak mezi muži půjde o bitvu pražského Chodova s Vítkovicemi.

„Je to vůbec poprvé, co se takto utkají stejné dvojice v obou zápasech,“ mnul si ruce šéf florbalové unie Filip Šuman. Kdo v nich bude favoritem? Zřejmě Chodov. Ženský tým totiž titul obhajuje a mužský zase vstupuje do Superfinále coby vítěz základní části.

„Asi bych favorizoval Chodov. V průběhu sezony podávají vyrovnané výkony a myslím si, že si to i zaslouží, zvláště když vyhráli základní část. V týmu Chodova je znát i dobrá práce s mládeží a ukazuje se napříč všemi kategoriemi týmu,“ uvedl třeba florbalista Oleg Dejnega.

VIDEO: Připomeňte si, jak vloni vyhrál Superfinále Tatran Střešovice 

Mužský Chodov navíc bude mít zvláštní motivaci. Aspiruje totiž na první titul v historii a připojení se k dosavadním jen dvěma stejným mistrům (Tatran Střešovice a Vítkovice). Naopak Moravané by rádi tuhle vládu dvou týmů drželi dál. „Jasně, že to tak chceme udržet,“ usmál se šutér Jan Šebesta.

A zatímco pražský celek odehrál na cestě do Superfinále klidnější série se Spartou a Brnem, Vítkovice zažily maximální počet čtrnácti zápasů. Jak s Tatranem Střešovice, tak s a Mladou Boleslaví byly spíše outsiderem, přesto série urvaly 4:3 na zápasy.

„U Tatranu byli fanoušci namlsaní úspěchy týmu jak na domácí tak i evropské scéně. Získávali titul téměř pokaždé, ale v týmu došlo k hráčským obměnám i těm generačním, které byly nevyhnutelné. Příští rok tým ze Střešovic bude silnější. V sérii pak rozhodlo více zkušeností na straně Vítkovic,“ analyzoval Dejnega a doplnil:

„U Mladé Boleslavi mě vyřazení ale překvapilo, asi rozhodla týmovost Vítkovic a jejich kombinační florbal. Boleslav byla více postavená na individualitách. Viděl bych stejnou paralelu jako u fotbalových velkoklubů, kdy máte nakoupené super hráče, ale nemusí tam být ta stoprocentní chemie. Vítkovice se navíc nebály a snažily se vše dohnat svou hrou, v níž mají hodně nahrávek. Je to takový ten ťukes styl,“ přiznal Dejnega.

Není proto tajemstvím, že se podobným stylem budou chtít prezentovat i v Superfinále.

„Dalo by se říct, že se občas nacházíme poslepu, ale teď to bude už velmi těžké, neboť vše se rozhodne jen v jednom zápase. Je ale pravda, že máme rádi kombinační hru,“ dodal Šebesta.

Superfinále se koná tuto neděli. Zápas žen je na programu od 13.00 a muži začnou hrát od 16.00.

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud