15. února 2016 • 18:06

Mistrovské tituly slaví mladí futsalisté Helasu Brno a Chrudimi

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Juniorskými futsalovými mistry se stali hráči Helasu Brno a ERA-PACKu Chrudim, když ovládli Final Four hráčů do 17 let a do 19 let.



V Plzni svedlo do finále domácí Interobal a Helas. Plzeňští na cestě do finále vyřadili Hradec Králové a Helas si poradil s Chomutovem. Dramatické finále musely rozhodnout pokutové kopy, v nichž byl úspěšnější brněnský Helas.

„Pro mě byla favoritem Plzeň,“ přiznal trenér Helasu Brno David Cupák a vysvětlil proč: „Věděl jsem, že má šikovné kluky, kteří se snaží hrát futsal. Také měli domácí výbornou docházku. Prvenství jsem nečekal. Cílem bylo zvládnout semifinále s Chomutovem a pak jsem klukům řekl, že jde o poslední zápas, ať si ho užijí.“

To se povedlo. Finále Helas nakonec vyhrál, takže neobhájil loňské stříbro. „Finále bylo hodně vyrovnané a hlavně futsalové. Nešlo o žádný fotbal. První poločas byla lepší Plzeň, ve druhém jsme hráli lépe my. Nastřelili jsme asi dvě tyče a jedno břevno. Za druhý poločas jsme si o kousek zasloužili vyhrát, ale penalty jsou loterie,“ zhodnotil zápas trenér mistrů.

Cupák měl v týmu hráče, kteří by v budoucnu mohli být v českém futsalu vidět: „Za áčko nastupují už tři kluci z tohoto týmu – Michal Pavliš, Patrik Lidmila a Ivan Šarkózy. Poslední jmenovaný je nominován i do reprezentace do 19 let. David Frič z něj byl nadšený. V týmu jsou i další dobří hráči. Rozhodně jsme vyhráli díky týmovému výkonu.“

A jaký je recept mistrovského Helasu na dlouhodobou juniorskou úspěšnost? „S kluky trénujeme dvakrát týdně už měsíc před sezónou. Snažíme se skládat tým bez hráčů, kteří hrají fotbal ve vyšších soutěžích nebo ve Zbrojovce. Chci kluky, kteří chodí pravidelně trénovat a baví je futsal. Učíme je základní prvky našeho sportu – přebíhání, hru na pivota a základní signály. S docházkou jsem velmi spokojený, protože mi na trénink chodilo kolem osmnácti, dvaceti kluků,“ dodal David Cupák.

Chrudim vydřela titul ve druhém poločase
V Heřmanově Městci vládla Chrudim, která ve finále otočila nepříznivý vývoj skóre z 0:2 na 3:2. Obhájce trofeje, SK Slavia Praha, se musel smířit se stříbrem. Třetí skončilo zručské Benago, které porazilo Tango Brno 1:0.

Chrudim získala titul po dvou těsných výhrách 2:1 nad Benagem a 3:2 nad Slavií. „Oba zápasy byly velice těžké a byl to boj, který sice moc futsalovosti nepobral, ale všichni aktéři odehráli těžká utkání. Turnaj měl šťastný konec pro nás a o to je to veselejší,“ usmíval se trenér Chrudimi Ota Stejskal.

S předvedenou hrou však trenér mistrů spokojený nebyl. „Mě připadalo, že naši kluci zapomněli hrát futsal. Musím si to přehodnotit, proč nebyli schopni navázat na svou hru na turnajích. Možná to bylo zvýšenou zodpovědností,“ přemýšlel Stejskal a pochválil i jednotlivce: „Tahounem týmu byl určitě Dominik Zdržálek a výborní byli v průběhu sezóny všichni brankáři.“

„Je vidět, že mladíci moc futsalových věcí netrénují nebo je nemají zažité. Čeká je hodně práce, ale pár zajímavých hráčů tam určitě bylo. Stibora, Zdržálek, Žežulka, Bartůněk, Hochman, Řezníček, i když ten na Final Four nehrál, a další,“ vyjmenoval Stejskal.

Final Four U17 v Plzni
SEMIFINÁLE
SK Interobal Plzeň - Mados MT Hradec Králové 6:2 (2:1)
Branky: 4. Künstner, 10. Špicl, 27. Milfort, 37. Motl, 40. Buchta, 40. Buchta - 13. Fridrich, 26. Rajnoch.
Helas Brno - Baník Chomutov 4:0 (0:0)
Branky: 22. Kollarík, 31. Kollarík, 32. Zatloukal, 35. Šarkózy.

Zápas o 3. místo
Mados MT Hradec Králové - Baník Chomutov 2:1 pk (0:1 – 3:0)
Branky: 40. Fridrich - 13. Lacko.
FINÁLE
SK Interobal Plzeň - Helas Brno 1:2 pk (0:0 – 3:5)
Branky: 30. Künstner - 29. Kollarík.
Sestava mistrů: Kratochvíl – Widder, Šarkózy, Lidmila, Pavliš, Kollarík, Aster, Pešta, Zatloukal, Mikeš, Mako, Chudík, Slavík, Mizerniuc. Trenér David Cupák.

Final Four U19 v Heřmanově Městci
SEMIFINÁLE
SK Slavia Praha – FC Tango Brno 2:1 (0:0)
Branky: 30. Sedláček, 38. Bláha – 26. Pelan.
FK ERA-PACK Chrudim – FC Benago Zruč n. S. 2:1 (2:1)
Branky: 22. Zdržálek, 34. Zdržálek – 23. Sváta.

Zápas o 3. místo
FC Tango Brno – FC Benago Zruč n. S. 0:1 (0:1)
Branka: 11. Sváta.
FINÁLE
SK Slavia Praha – FK ERA-PACK Chrudim 2:3 (2:0)
Branky: 3. Žežulka, 17. Žežulka – 25. Strasser, 33. Zdržálek, 39. Fenz.
Sestava mistrů: Ordelt – Fenz, Lukas, Zdržálek, Šejvl, Čáň, Bureš, Dědeček, Markovič, Mach, Bulušek, Malý, Strasser, Schmeiser, Stejskal. Trenér Ota Stejskal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud