5. ledna 2017 • 09:00

Praha se chystá na MMA řežbu. Přivítá nejlepší evropské bojovníky

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Špička evropské MMA scény dorazí do Prahy. V únoru se v O2 areně chystá druhý galavečer první evropské organizace European Fighting Challenge (EuroFC) a na startovní listině najdete také pětici nejlepších bojovníků z Čech, kteří poměří své síly se špičkovými evropskými bijci. Představí se také dva bojovníci, kteří okusili slavnou zámořskou UFC.



Evropská verze zámořské UFC se chystá na svůj galavečer v českém hlavním městě a slibuje velkou show. Přestože se jedná o nově vzniklou organizaci a pražský galavečer bude teprve druhým počinem EuroFC, dokázali organizátoři sehnat vskutku nabitou soupisku. Fanouškům se představí špička české MMA scény - Miloš Petrášek, Jan Malach, Lucie Pudilová, Magdaléna Sormová a ještě jeden český bojovník, jehož jméno bude brzy oznámeno.

Kromě nich se mohou fanoušci těšit také na dvě velká jména. Zápasit bude Španěl Enrique Marin, který bojoval na UFC 200 a Brazilec Lucas Martins, který bojoval v celkem sedmi zápasech v UFC.

EuroFC má za sebou úvodní galavečer, který se konal v říjnu v Helsinkách a stal se zatím největší MMA akcí ve Finsku. Na akci dorazilo kolem 3500 diváků, kteří pak pro organizátory vyplnili krátkou anketu. Z té vzešlo, že 88 % z nich si večer užilo a 11 % z nich bylo na MMA akci poprvé.

"Když skládáme soupisku, máme tři části strategie. Vždycky sháníme nejlepší místní bojovníky, kteří pomáhají zaplnit arény. Pak chceme evropské mladé pušky - kluky, kteří vybojovali nějaké místní tituly. A pak chceme známá jména - kluky, kteří bojovali v UFC, Bellatoru či M-1," řekl v rozhovoru pro Forbes šéf organizace Jarno Kukila.

"Chceme být jedničkou na trhu MMA v Evropě a číslem jedna pro nejlepší evropské bojovníky a vášnivé fanoušky. Jsme přesvědčeni, že evropská MMA scéna může v příštích několika letech dosáhnout nových výšin," vysvětlil na oficiálních stránkách EuroFC Kukila.

Český MMA bojovník Miloš Petrášek (7-2) se utká se zatím neporaženým Litevcem Laurynasem Urbonaviciusem (5-0). Největší česká MMA naděje bude chtít napravit zaváhání z posledního zápasu, po sedmi výhrách v řadě nestačil na maďarského bijce Csaba Hocze.

Dalším lákadlem pro české fanoušky je zápasy zkušený Jan Malach (9-5), který má na svém kontě devět výher a pět porážek. Je navíc svěřencem jednoho z nejlepších český bývalých MMA bojovníků Andrého Reinderse a v posledním zápase se radoval z výhry, na kterou bude chtít navázat i v souboji s Dánem Sorenem Bakem (7-1), který se nechává přezdívat Pravý Viking.

Diváci nepřijdou ani o ženské zápasy. Do oktagonu se postaví nejlepší česká bojovnice Lucie Pudilová (6-1), která se utká s Katharinou Lahnerovou a zatím neporažená Magdalena Šormová (4-0). Jméno dalšího českého bojovníka, který se na akci představí, bude teprve oznámeno.

Magdalena Šormová
Magdalena Šormová

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud