31. prosince 2013 • 11:17

DOBRÁ ZPRÁVA. Schumacherův stav se po další operaci mírně zlepšil

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michael Schumacher ještě neunikl smrtelnému nebezpečí, jeho zdravotní stav se ale podle lékařů "mírně zlepšil". Oznámili to na dnešní tiskové konferenci v nemocnici ve francouzském Grenoblu,  kde 44letá sportovní legenda leží v umělém spánku s těžkým poraněním hlavy po pádu na lyžích.



"Je to lepší než včera," uvedl lékařský tým.

Michael Schumacher včera večer podstoupil druhou operaci, při níž lékaři dokázali odstranit sraženinu a snížit tlak v lebce. Následné vyšetření pak ukázalo mírné zlepšení, slavný pilot formule 1 však stále zůstává v smrtelném nebezpečí.

"Odstranili jsme velký hematom, protože byl přístupnější než ty ostatní. To nám dává lepší kontrolu. Michaelův stav je relativně stabiltní. Bohužel ale ještě nemůžeme říct, že je mimo ohrožení života," přiznal Schumacherův lékař. "Získali jsme aspoň více času, následující hodiny budou rozhodující."

Sedminásobný šampion formule 1 utrpěl zranění hlavy v neděli při lyžování ve francouzských Alpách. Hlavou se uhodil do kamene a život mu zachránila přilba. Od té chvíle je v kritickém stavu a lékaři bojují o jeho život.

Druhá pondělní operace trvala přibližně dvě hodiny a lékaři potřebovali souhlas rodiny. "Provedli jsme zákrok, který jsme původně neplánovali. Všichni příbuzní si uvědomují, že Michaelův stav je pořád nejistý a může se stát cokoliv," dodali lékaři.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud