21. února 2014 • 16:26

Je na tom Schumacher lépe? Viděl jsem, jak pohnul ústy, prozradil Massa

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolem zdravotního stavu Michaela Schumachera se šíří řada dohadů. Jak je na tom skutečně legendární pilot formule 1, od jehož tragické nehody na lyžích uplynou příští týden už dva měsíce? Přímé svědectví přinesl jeho někdejší parťák ze stáje Ferrari Felipe Massa. Dvaatřicetiletý Brazilec navštívil Schumachera přímo v nemocnici ve francouzském Grenoblu.



Od konce ledna lékaři snižují dávky léků, které udržují Schumachera v umělém spánku. Podle Massy není zdaleka tak beznadějná, jak by se mohlo zdát. Co viděl Massa v nemocničním pokoji na vlastní oči? „Sice spal, ale vnímám jeho stav nadějně, protože vypadal normálně. Dokonce reagoval ústy,“ popsal pro server crash.net.

Massa si pro sebe nenechal ani ostatní detaily svojí návštěvy u Schumachera. „Vyprávěl jsem mu všechno o mém novém monopostu i týmu. Snažím se zůstat optimistou. Michael je velice silná osobnost. Věřím, že se znovu vzbudí a bude si užívat život.“

V médiích se spekuluje o tom, jak moc je Schumacher schopný vnímat okolí. Na konci ledna se objevila informace, že zvládl mrknout očima a zareagoval na jednoduché podněty. Současně se ale psalo i o nebezpečí kvůli tomu, že Schumacher onemocněl zápalem plic.

Massa je přesvědčený, že Schumacherův boj o život skončí šťastně „Snažil jsem se Michaelovi předat energii a pomoci mu,“ podotkl Brazilec.

Po vážném zranění Michael Schumacher stále bojuje v nemocnici o svůj život
Po vážném zranění Michael Schumacher stále bojuje v nemocnici o svůj život

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud