12. března 2018 • 18:27

Po Laver Cupu oslní Prahu parkurová show, uspět budou chtít i dva Češi

Autor: ija
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni superhvězdy světového tenisu v čele s Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem, letos největší parkuroví šampioni z celého světa. Pražská O2 Arena uvidí po tenisovém Laver Cupu další megaakci - prosincové vyvrcholení nejprestižnější skokové soutěže Global Champions League (13. - 16. 12. 2018). Navíc za účasti dvou českých jezdců, zkušeného harcovníka Aleše Opatrného a nadějné jezdkyně Anny Kellnerové, dcery českého miliardáře Petra Kellnera.



„Bude to jedna z největších letošních sportovních akcí na území Česka,“ upozornil Jan Andrlík, předseda organizačního výboru Global Champions Prague PlayOffs. „Jsem strašně nadšená. Je naprosto neuvěřitelné, že můžeme závodit v Praze. Jako tým uděláme všechno pro to, abychom se v Praze v prosinci představili. Je něco neuvěřitelného startovat doma na pětihvězdičkové úrovni a při takovém finále,“ líčí nadšeně 21letá Anna Kellnerová.

V seriálu bude celý rok bojovat 19 týmů, do pražského finále postoupí nejlepších šestnáct, které se spolu utkají vyřazovacím systémem. „To tady v životě nebylo, je to něco úplně nového, na vyřazování se musíme dobře připravit,“ říká Aleš Opatrný.

Pražský závod bude výjimečný i tím, že se poprvé bude skákat v hale, jinak jde o seriál venkovních akcí na těch nejzajímavějších místech. Začíná se v Mexiku už 22. března, poslední závod před Prahou se koná v Dauhá. Například v Paříži skáčou koně přímo pod Eiffelovou věží, seriál se představí i v dalších světových metropolích – v Madridu, Londýně, Berlíne, v Monaku nebo v Římě.

V O2 areně se chystá další velkolepá akce, Global Champions Prague Playoffs 2018 v parkuru. Na snímku tým Prague Lions (zleva Gerco Schröder, Niels Bruynseels, Anna Kellnerová, Aleš Opatrný a Holger Wulschner)
V O2 areně se chystá další velkolepá akce, Global Champions Prague Playoffs 2018 v parkuru. Na snímku tým Prague Lions (zleva Gerco Schröder, Niels Bruynseels, Anna Kellnerová, Aleš Opatrný a Holger Wulschner)

Ve hře budou miliony i dva Češi

Čtyřdenní soutěž se těší velmi štědré dotaci 12 milionů eur, tedy přibližně 300 milionů korun. Vítězný tým si pak po pražském finále přijde na 3 miliony eur. Kapacita vysočanské haly byla stanovena na 14 000 lidí na jeden den a pořadatelé očekávají za čtyři dny téměř 70 000 diváků. Vstupenky se začnou prodávat 26. března, ceny budou začínat už na 490 korunách.

Český tým Prague Lions, jehož členy jsou Opatrný a Kellnerová, má i tři zahraniční posily. Hlavní hvězdou je desátý jezdec světového žebříčku Niels Bruynseels z Belgie. Anna Kellnerová je ve světovém pořadí momentálně na 60. místě, její kolega Aleš Opatrný o jedinou příčku za ní. „Pokud se nám podaří do pražského finále kvalifikovat, bude to můj splněný sen,“ uzavírá Kellnerová.

Po Laver Cupu oslní Prahu parkurová show, předvést se chce i Anna Kellnerová
Video se připravuje ...

Hvězdná jména: Gatesová či Onassisová

V Praze by se přitom vedle dcery českého miliardáře mohla objevit i další zvučná jména ze světa velkého byznysu. V první stovce světového žebříčku totiž najdete i Jennifer Gatesovou, nejstarší dceru druhého nejbohatšího muže planety a zakladatele Microsoftu Billa Gatese. Anebo Athinu Onassisovou, vnučku a dědičku po řeckém lodním magnátovi Aristotelu Onassisovi. I tato jména mohou ozdobit velké pražské finále.

„Ještě před rokem jsem si něco podobného ani neuměla představit. Je to neuvěřitelné! Jedinečná událost, na úrovni loňského Laver Cupu. Nejlepší koně z celého světa, nejlepší jezdci. Největší seriál, co se v jezdeckém sportu dá vidět,“ řekla ředitelka závodu Klára Damborská.

Tu v prosinci čeká opravdu hodně organizační práce. Během tří dnů se totiž bude muset O2 Arena po florbalovém šampionátu změnit v parkurové závodiště o rozměru 80x40 metrů. Do arény tak najede hned 46 kamionů z Lipska se speciální směsí písku. Před halou se navíc objeví mobilní stáje pro závodní koně. Až pak bude moct čtyřdenní show naplno začít.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud